Doliu in lume! Primul lider mondial care s-a stins dupa ce a fost depistat cu COVID

Doliu in lume! Ambrose Mandvulo Dlamini, premierul regatului african Eswatini, a decedat duminica intr-un spital din Africa de Sud. Anuntula fost facut de guvernul acestei tari, fosta Swaziland, intr-un comunicat, transmite AFP.

Ambrose Mandvulo Dlamini, prim-ministrul ultimei monarhii absolute a continentului, a decedat la varsta de 52 de ani.

“Majestatea Sa mi-a cerut sa informez natiunea despre decesul trist si prematur (al premierului, n.r.), in timp ce primea ingrijiri intr-un spital din Africa de Sud”, a declarat viceprim-ministrul Themba Masuku intr-un comunicat.

Premierul a fost internat intr-un spital din Africa de Sud la 1 decembrie, dupa ce cu doua saptamani inainte fusese diagnosticat pozitiv la COVID-19.

Publicitate

La 15 noiembrie, acesta a anuntat ca a iesit pozitiv la testul COVID, spunand ca este “asimptomatic” si ca se simte bine. Ulterior a decis, “pentru a grabi restabilirea”, sa se transfere la un spital sud-african.

Cu o populatie de aproximativ un milion, tara a inregistrat 6.768 infectii cu coronavirus si 127 de decese legate de pandemie, potrivit ministerului sanatatii.

Citeste si articolul :   Alegeri suspendate intr-o sectie din Capitala. Un membru al biroului are coronavirus

“Guvernul, in colaborare cu familia, va tine natiunea la curent cu aranjamentele ulterioare”, a declarat vicepremierul Themba Masuku in declaratie.

Dlamini a fost unul dintre liderii mondiali care au contractat Covid-19 in timpul pandemiei, inclusiv presedintele SUA Donald Trump, premierul britanic Boris Johnson si presedintele brazilian Jair Bolsonaro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.