Motive pentru care corpul tau nu are suficient calciu

Iata cateva modalitati sigure de a determina lipsa calciului:

Insomnie

Motivul lipsei somnului  poate fi determinat  nu numai de  stresul constant, ci si de lipsa de calciu. Faptul este ca acest mineral este implicat activ in productia de melatonina. In schimb, somnul profund creste nivelul de calciu.

Postura necorespunzatoare

Totul este logic aici. Lipsa de calciu va slabeste oasele: in mod natural, coloana vertebrala incepe sa se indoaie, formand o postura incorecta. Daca agitatia brusca este, de asemenea,semnalata cu dureri de spate si gat, atunci mai intai trebuie adaugat calciu in dieta.

Memorie

Deficitul de calciu va afecteaza nu numai oasele, ci si mintea. Memorie slaba, abilitatea  de a uita cuvintele si chiar halucinatii – acest lucru anunta deficitul de calciu.

Publicitate

Stare nervoasa

Te simti nervos tot timpul si orice poate declansa o izbucnire? Cel mai probabil, este vorba despre acelasi deficit de calciu. Sistemul nervos este foarte dependent de acest mineral: oboseala rapida, distragerea atentiei si furie fara cauza, toate aceste simptome pot fi datorate lipsei de calciu.

Articolul continuă după reclame

Dinti, unghii, par

Corpul cauta sa suplineasca lipsa de calciu, luandu-l din parti „minore” ale corpului. Cu o deficienta a acestui mineral, parul devine fragil si subtire, unghiile se exfoliaza si  dintii se fac simtiti. Toate aceste semne ar trebui sa va alarmeze.

Citeste si articolul :   8 alimente bogate in gluten

Accident vascular cerebral

Calciul este esential pentru buna functionare a neurotransmitatorilor. Daca sunteti complet sanatos si incepeti brusc sa suferiti de convulsii, atunci poate exista un singur motiv: deficienta de calciu.

Mancare sanatoasa

seminte de susan (100 g) = 1000 mg

branza (100 g) = 1000 mg

branza de vaci (100 g) = 150 mg

lapte (100 g) = 120 mg

smantana (100 g) = 100 mg

fasole uscata (100 g) = 150 mg

telina (100 g) = 240 mg

patrunjel (100 g) = 130 mg

migdale (100 g) = 254 mg

alune (100 g) = 170 mg

Fumatul si cafeaua

Cel mai bine este sa nu mai fumezi deloc. Printre altele, fumul cauzeaza pierderea calciului din oase. De asemenea, cafeaua elimina calciul din corp: daca nu te poti limita la o bautura revigoranta, adauga cel putin lapte acolo.

Publicitate

Autor