Managementul stresului – relaxarea mintii si a corpului

Respira adanc. Tine-ti respiratia o clipa, apoi expira. Te simti mai relaxat? Exercitiile de respiratie sunt o modalitate de relaxare. Aici veti afla despre diferite moduri de a va relaxa mintea si corpul. A fi relaxat poate ajuta la calmarea stresului. De asemenea, poate ameliora anxietatea, depresia si problemele de somn.

A te relaxa inseamna a calma mintea, corpul sau ambele.

Relaxarea iti poate linisti mintea si te poate face sa te simti linistit si calm. Corpul tau reactioneaza si atunci cand te relaxezi. De exemplu, muschii tai pot fi mai putin tensionati si mai flexibili.

Exista diferite modalitati de relaxare. Este posibil sa gasiti una sau mai multe modalitati care va ajuta sa va linistiti si sa va simtiti ca va relaxati.

Relaxarea mintii

Respirati lent si adanc. Sau incercati alte exercitii de respiratie pentru relaxare.

Managementul stresului: exercitii de respiratie pentru relaxare

Faceti o baie calda.

Ascultati muzica linistitoare.

Practicați meditatia. Scopul meditatiei constiente este sa va concentrati atentia asupra lucrurilor care se intampla chiar acum in momentul prezent.

Citeste si articolul :   Anuntul premierului Florin Citu. Cand vom scapa de masca si cum vom merge in vacante

De exemplu, asculta-ti corpul. Respiratia ta este rapida, lenta, profunda sau superficiala? Auzi zgomote, cum ar fi traficul, sau auzi doar tacerea? Ideea este doar sa observam ce se intampla fara a incerca sa o schimbam.

Managementul stresului: Meditarea

Scrie. Unii oameni se simt mai relaxati dupa ce scriu despre sentimentele lor. O modalitate este sa tii un jurnal.

Folositi imagini ghidate. Cu imagini ghidate, va imaginati intr-un anumit cadru care va ajuta sa va simtiti calm si relaxat. Puteti utiliza casete audio, scripturi sau un profesor pentru a va ghida in acest proces.

Managementul stresului: realizarea de imagini ghidate pentru relaxare

Relaxarea corpului

Faceți yoga. Puteti obtine carti si videoclipuri de facut acasa sau puteti lua un curs de yoga.

Managementul stresului: practicarea yoga pentru relaxare

Incercati relaxarea musculara progresiva. Acest proces implica incordarea si relaxarea fiecarui grup muscular. Relaxarea musculara progresiva poate reduce anxietatea si tensiunea musculara. Daca aveti probleme sa adormiti, aceasta metoda va poate ajuta si cu problemele de somn. Cand va relaxati muschii, corpul tau primeste semnalul ca este bine sa adormiti.

Citeste si articolul :   6 „ucigasi” ai sistemului imunitar in viata noastra de zi cu zi

Managementul stresului: relaxare musculara progresiva

Faceti o plimbare sau faceti o alta activitate. A-ti face timp pentru a face lucruri de care te bucuri te poate ajuta, de asemenea, sa te relaxezi.

Faceti un masaj .

Beti o bautura calda care nu contine alcool sau cofeina, cum ar fi ceai de plante sau lapte cald.

Autor