Sorin Lavric, lider AUR, declaratii incredibile: “Privelistea unei femei culmineaza in dezgust”

Sorin Lavric, scriitor si doctor in filosofie, a capatat notorietate in urma unor comentarii rasiste, sexiste si ofensatoare la adresa femeilor si a minoritatilor. Liderul AUR a facut declaratii halucinante la adresa femeilor. Acesta spune ca nu pot fi inzestrate cu inteligenta si ca in ipostaze in care se ingrijesc de aspectul lor fizic, acestea devin dezgustatoare.

“Sunt trei imprejurari cand privelistea unei femei culmineaza in dezgust” „Nici un barbat nu cauta in femeie desteptaciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va gasi in capul femeii, dar in schimb va gasi cufundarea in athanorul labios”, scrie Sorin Lavric in cartea lui, „Decoct de Femeie”, publicata in 2019 la Editura Ideea Europeana.

Criticul Mihai Iovanel a analizat volumul intr-un articol pentru publicatia Scena9 si a extras mai multe „perle” misogine ale lui Lavric. „Sunt trei imprejurari cand privelistea unei femei culmineaza in dezgust: cand isi face toaleta intima, cand isi probeaza hainele in oglinda si cand sta pe masa ginecologica”, spune presedintele Senatului AUR.

Citeste si articolul :   Anut de ultima ora despre Diana Sosoaca. De ce a fost data afara din AUR

„Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu in care barbatul vede o stupiditate crasa”, a mai spus Lavric,

Publicitate

Tot el a mai spus ca romii sunt o “plaga sociala”

„Insii acestia sunt o plaga sociala pe care numai ipocrizia politicienilor si numai duplicitatea gazetarilor o trec sub tacere”, precizeaza presedintele Senatului AUR.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din Romania “a luat act cu stupoare de declaratiile politice radicale pe care dl. Sorin Lavric, proaspat parlamentar, le-a facut, cu privire la cadrul democratic in care se desfasoara viata politica din tara noastra. Respectivele opinii si atitudini reprezinta punctele de vedere personale ale lui Sorin Lavric si nu angajeaza in niciun fel Uniunea Scriitorilor din Romania”, scrie intr-un comunicat al Uniunii Scriitorilor

“Mentionam ca, in urma implicarii sale politice, relatiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din Romania si revista „Romania literara”, in mod firesc si necesar, iau sfarsit. Ca uniune de creatori in domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din Romania este o institutie democratica, reunind scriitori din toate etniile care traiesc in tara noastra, ale caror drepturi le apara si le promoveaza. Uniunea nu face politica partizana”, mai scrie in comunicat.

Citeste si articolul :   George Simion, mesaj pentru alegatorii PSD: "Cel care a fost de acord cu inchiderea noastra in case si cu masuri abuzive impotriva batranilor nostri"

“Respingem orice tentativa de destructurare a cadrului democratic si orice atac la adresa minoritatilor nationale, religioase etc. si condamnam orice forma de discriminare. Prin urmare, ne delimitam, ca breasla, de declaratiile si atitudinile politice ale dlui Sorin Lavric, invitandu-l sa reflecteze la implicatiile lor nocive pentru democratie si pentru atmosfera din spatiul public”, a mai transmis Uniunea Scriitorilor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.