Ce se intampla cu corpul tau cand nu mai porti tocuri inalte

Tocurile au fost initial concepute  pentru barbati. Se spune ca primii purtatori de tocuri ar fi fost razboinicii persani, undeva prin secolul IX. Pare-se ca tocul era special conceput pentru calarie in scopul de a impiedica alunecarea piciorului calaretului in scara de sa.

Cu toate acestea, ulterior acest accesoriu a fost adoptat de femei, iar apoi diferite tipuri de tocuri, de la tocuri cu varfu ascutit pana la tocuri joase, subtiri si platforme, au ocupat locul principal in garderoba pentru femei.

Purtarea tocurilor face ca femeile sa para mai elegante, mai inalte si mai sigure. Cresterea ridicata completeaza corpul, asa cum ar fi, iar tocurile ajuta la acest lucru cel mai bine, mai ales ca pot fi combinate cu diferite tinute. Cu toate acestea, oricat de frumoase si de elegante ar parea, se stie ca provoaca unele boli.

Purtarea pe termen lung a tocurilor si indoirea anormala a piciorului poate duce la multe probleme, cum ar fi deteriorarea permanenta a tendoanelor si nervilor, pana la probleme grave la spate, cum ar fi sciatica.

Intr-un mers normal, asezati mai intai calcaiul si apoi restul piciorului, apoi repetati acelasi lucru.  Tocurile transfera mai multa greutate in partea din fata a piciorului, iar acest efect este sporit prin purtarea tocurilor inalte.

In consecinta, sarcina pe partea din fata a piciorului creste. Aceasta postura impinge si abdomenul inainte si impinge pelvisul spre interior, modificand distributia greutatii catre coloana vertebrala si presiunea spre spate. Intorcandu-ne acasa, ne schimbam pantofii si dupa ce purtam tocuri incepem sa simtim dureri din cauza terminatiilor nervoase sensibile.

Publicitate

Unele dintre cele mai frecvente pericole pe care le pot cauza tocurile inalte sunt:

Durere si tensiune la nivelul articulatiilor si gleznelor: calcaiul nu diminueaza impactul, astfel incat genunchii se confrunta cu consecinte severe, ducand la dureri articulare si artrita.

Calusurile se pot dezvolta din pantofii stramti: datorita presiunii constante create prin frecarea pielii de pantofii stransi, pielea se intareste.

Dureri de spate inferioare datorate deplasarii gravitatiei.

Citeste si articolul :   Patru motive bune pentru a merge mai des cu bicicleta

Tendonul  lui Ahile devine slab: purtarea pe termen lung a tocurilor scurteaza muschii si tendoanele din jurul gleznei si apoi incep sa doara foarte tare.
Nervii de la nivelul  picioarelor  sunt deteriorati, iar muschii gambei devin slabi.

Cu toate acestea, tocurile creeaza dezechilibru datorita presiunii asupra gleznelor. Sansele de a va entorsa glezna cresc.

– Incercati sa optati pentru platforme, deoarece acestea nu numai ca arata frumos, dar reduc si presiunea asupra varfurilor degetelor.

– De asemenea, puteti investi intr-un brand bine-cunoscut, care este confortabil si are suport special pentru calcai.

– Incercati sa limitati timpul petrecut pe tocuri si sa va obisnuiti sa nu le purtati cand mergeti si dansati.

– Adaugati branturi ortopedice pentru sprijinirea calcaiului. Placutele de gel actioneaza, de asemenea, ca un bun suport pentru calcai sau picior.

– Intindeti piciorul si rotiti-l pe o minge de golf sau tenis pentru a va relaxa muschii si tendoanele. Acest lucru va va relaxa picioarele dupa o zi grea cu tocuri.

Autor