Dalai Lama despre oameni care pot avea cea mai puternica influenta asupra celorlalti: care este secretul lor

Dalai Lama crede ca o persoana care poseda urmatoarele sase calitati este capabila sa exercite o influenta puternica asupra celorlalti. Este important sa cunoasteti aceste calitati pentru a le putea dezvolta in voi insiva si apoi sa va imbunatatiti in mod constant. Sa le enumeram:

1. Calmitate

Calmitatea este un factor mental foarte important, ceea ce inseamna calm  al mintii. Aceasta trasatura de caracter ar putea fi numita si echilibru emotional. O persoana cu sange rece este simpatica, calma, capabila sa evalueze ceea ce se intampla cu o minte deschisa. Calmitatea este adesea asociata cu lipsa dependentei de dorintele pasionale si impulsurile irezistibile. Este posibil ca aceasta calitate sa nu fie intru totul in concordanta cu natura dinamica a afacerii, dar un lider care o detine inspira incredere – si acesta este cel mai important aspect al conducerii.

2. Generozitate

Un management de top eficient este esential pentru succesul unei companii, dar rezultatele reale pot fi obtinute numai prin eforturile combinate ale tuturor angajatilor sai. Un lider care incearca sa atribuie tot meritul si succesul propriului cont distruge motivatia celorlalti. Un lider bun nu se lauda doar pe el, atunci cand este un lider potrivit.

3. Disciplina etica

Cel mai bun mod de a va conduce compania este sa va conduceti pe dvs mai intai. Invatarea autodisciplinei nu este o sarcina usoara. Dalai Lama numeste disciplina etica „imblanzirea mintii”. O minte nedisciplinata este ca un elefant: daca este eliberata de sub control, va distruge tot ce este in jur. Sarcina principala este de a reduce motivele si emotiile negative. Inainte de a face ceva, trebuie sa te eliberezi de gandurile negative pentru a putea reactiona liber la ceea ce se intampla.

Publicitate

4. Rabdare

Rabdarea, care trebuie cultivata, este singura modalitate de a fi pregatiti pentru circumstante provocatoare, cum ar fi ostilitatea, critica sau dezamagirea. In cazul furiei, rabdarea nu inseamna capacitatea de a o suprima, ci capacitatea de a ramane calm intr-o situatie in care acest sentiment poate prelua.

5. Pasiune

Nivelul nostru de pasiune depinde de importanta obiectivelor pe care ne straduim sa le atingem si de motivatia noastra de a face acest lucru. Stim cu totii expresia „entuziasmul este contagios” – inseamna ca o persoana are rezerve uriase de energie, care este eliberata sub influenta entuziasmului. Abilitatea de a genera un astfel de entuziasm este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui lider.

Citeste si articolul :   Cinci bauturi racoritoare delicioase de incercat in aceasta vara

6. Concentratie

Prin concentrare, intelegem capacitatea unei persoane de a-si concentra energia mentala asupra unei singure probleme. De regula, oamenii nu se pot concentra si atentia lor trece de la un obiect la altul. Ei petrec mult timp reamintind trecutul, ingrijorandu-se despre viitor si gandindu-se la relatiile cu colegii sau membrii familiei. Liderii nu sunt, de asemenea, imuni la acest lucru. Cu toate acestea, oamenii care nu sunt capabili sa-si concentreze mintea asupra unei probleme, care este necesara pentru a imbunatati calitatea deciziilor, nu pot fi lideri.

Publicitate

Autor