Cand si cum sa fertilizezi tufele de trandafiri. Ce ingrasamant sa folosesti pentru o inflorire exceptionala

Cand si cum sa fertilizezi trandafirii? Ce ingrasaminte sa folosesti pentru a avea o inflorire exceptionala? Un ingrasamant comercial sau produse naturale?

Continutul articolului:

Cand sa fertilizezi trandafirii?

Care este cel mai bun ingrasamant pentru trandafiri?

2.1. Ingrasamintele comerciale

Publicitate

2.2. Ingrasamant natural pentru trandafiri

Ingrasaminte pentru trandafiri: Produsele de evitat

Cand sa fertilizezi trandafirii?

In primul rand, clarific ca nu este recomandat sa hranesti aceste plante in timpul iernii, deoarece sunt in repaus si nu vor putea absorbi nutrientii eficient. Cand sa fertilizezi trandafirii corect? Este mai bine sa astepti primele semne de crestere, precum si sfarsitul ingheturilor. Fertilizeaza imediat ce observi formarea de frunze noi. Apoi, aplica ingrasaminte la intervale de 4 pana la 6 saptamani pana la sfarsitul verii. In general, imbunatatirea solului pentru trandafiri incepe in luna martie. Asadar, ce produs sa folosesti?

Care este cel mai bun ingrasamant pentru trandafiri?

Acum stii perioada potrivita pentru a hrani aceste flori superbe din gradinile noastre. Dar stii care este cel mai bun ingrasamant pentru trandafiri? Aici, ai doua optiuni: fie un produs comercial, fie ingrediente organice pe care le ai deja in dulapurile tale. Lucrul esential de retinut este ca aceste plante au nevoie mare de fosfor si potasiu pentru a inflori generos.

Citeste si articolul :   Inmultirea butasilor de trandafir cu ajutorul ziarului. Metoda simpla si eficienta

Ingrasamintele comerciale

Daca preferi sa folosesti produse comerciale, trebuie doar sa achizitionezi un ingrasamant special pentru trandafiri disponibil in magazinele specializate. Pentru instructiuni, consulta indicatiile producatorului. Exista produse lichide sau granulate. Alegerea este a ta, in functie de nevoile tale.

Ingrasamant natural pentru trandafiri

Multi gradinari decid sa evite produsele chimice si sa foloseasca ingrasamintele naturale pentru trandafiri pentru a stimula inflorirea.

Zat de cafea

Fie ca esti incepator sau profesionist, fiecare gradinar cunoaste utilizarile zatului de cafea in gradina. Se pare ca acest deseu organic va favoriza inflorirea trandafirilor tai. In plus, pulberea bruna actioneaza ca un repelent natural si poate indeparta furnicile si pisicile. Totusi, trebuie utilizat cu moderatie. Amesteca 3-4 lingurite de cafea cu solul plantei si uda pentru a permite nutrientilor sa fie absorbiti mai bine.

Coaja de banana ca ingrasamant pentru trandafiri

Utilizarea cojii de banana ca ingrasamant pentru trandafiri este o metoda foarte populara si eficienta. Cojile vor oferi potasiu tufelor pentru a stimula inflorirea si pentru a-i face mai putin vulnerabili la boli. Spala bine cojile de banana inainte de a le taia in bucati mici. Aseaza-le apoi la baza trandafirului si acopera-le cu putin sol. In timp ce se descompun, cojile vor elibera nu numai potasiu, ci si calciu si magneziu.

Citeste si articolul :   Istoria trandafirilor

Laptele

Pentru bucuria gradinarilor, trandafirii sunt printre plantele care iubesc laptele. Acest produs alimentar se foloseste pentru a imbunatati starea de bine a plantelor si pentru a stimula cresterea lor. Meritul se datoreaza continutului de magneziu, calciu si potasiu. Cum sa folosesti? Este foarte simplu: adauga 50-80 ml de lapte la un litru de apa si foloseste amestecul pentru a uda trandafirii o data la doua luni.

Cojile de oua

Datorita continutului lor ridicat de calciu, cojile de oua contribuie la cresterea plantelor si fac florile mai mari. Dar asta nu este tot. Cojile intaresc sistemul radicular si favorizeaza sanatatea frunzelor. Pentru utilizare, este suficient sa zdrobesti cojile inainte de a le pune la baza plantei.

Ingrasaminte pentru trandafiri: Produsele de evitat

Pentru a avea o planta sanatoasa care produce o inflorire spectaculoasa, trebuie sa cunosti si produsele de evitat. Iata o prezentare generala:

Ingrasamintele prea bogate in azot trebuie evitate, deoarece acesta incurajeaza dezvoltarea viguroasa a frunzisului in detrimentul florilor. In plus, excesul de azot face planta mai sensibila la boli si paraziti.

Citeste si articolul :   De ce ar trebui sa adaugati bicarbonat de sodiu in apa pentru plante?

Utilizarea unui ingrasamant cu eliberare rapida in cantitati mari poate arde radacinile si poate cauza dezechilibru nutritional.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.