Ce trebuie să faci pe 8 martie pentru a avea noroc tot anul

Daca inca mai porti martisorul primit de 1 Martie, continua s-o faci! Se spune ca fetele care poarta martisorul in perioada 1-9 martie vor avea noroc tot anul.

Sarbatoarea dateaza din timpul legendelor despre zeii Olimpului, cand grecii au inchinat zeitei Cybele, zeita pamantului si mama tuturor zeilor, festivalul Hilaria desfasurat de pe 15 pana pe 18 martie. Legenda zeitei Cybele a fost preluata si in mitologia romana, iar cultul ei prin urmare sarbatorit in calendarul roman.

Una dintre cele mai cunoscute superstiții de 8 Martie spune că în perioada 1-9 martie, românii îşi aleg câte o zi din săptămână, de regulă ziua în care s-au născut, şi după cum va fi aceasta – noroasă, însorită, geroasă, ploioasă, caldă – aşa va fi tot anul celui ce şi-a ales ziua respectivă. Aceste zile sunt aşa-zisele Babe.

Un alt obicei este „retezatul stupilor”. Stupii sunt scosi afara, se curata fagurii si se recolteaza mierea. Din ea se prepara leacuri babesti si tot cu ea se indulceste rachiul, apoi se ung stupii cu rachiu sa se inmulteasca roiul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.