Ce inseamna atunci cand visezi o persoana care a decedat. Ar trebui sa te puna pe ganduri

Sa visezi o persoana care a decedat, este tulburator. In traditia populara, atunci cand visezi ca intri in contact cu o persoana decedata, fie ca vorbesti cu ea sau o asculti, inseamna ca vei primi vesti neasteptate sau ca vei avea parte de schimbari radicale in viata. Interpretarea crestina, insa, te poate pune pe ganduri, deoarece spune ca aparitia unui mort in vis inseamna ca acesta nu a gasit inca pacea, iar cartile religioase incurajeaza efectuarea unor ritualuri suplimentare, prin care sa fie satisfacuta dorinta celui decedat.

Din punct de vedere psihologic, a visa un om decedat (pe care nu il cunosti) poate semnifica sfarsitul unei etape a vietii tale. Poate fi vorba de sentimente “moarte” si de legaturi interpersonale care s-au pierdut. Daca, insa, persoana pe care o visezi iti este apropiata si a decedat de curand, nu trebuie sa te ingrijorezi, deoarece inseamna ca inca suferi din aceasta cauza, ceea ce este perfect normal. Este posibil sa te simti lipsita de motivatie si poti avea senzatia ca mergi pe loc si ca nu reusesti sa avansezi in viata, oricat te-ai stradui. Asadar, persoana moarta in vis poate fi o parte a ta pe care ai vrea sa o lasi in urma.

Citeste si articolul :   Ce inseamna cand visezi pe cineva?

In functie de circumstantele in care apare mortul in vis, exista mai multe interpretari:

– daca este in viata si participa la actiune ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, insa fara a avea un rol principal, atunci visul este legat de un sentiment latent de dor al persoanei, care doare, fara a fi vorba, insa, de sentimente foarte tulburatoare sau intense.

– daca persoana decedata are un rol important in actiunea din vis si te straduiesti sa o ajuti, inseamna ca simti ca ai lasat ceva nerezolvat intre voi, atunci cand era in viata.

– daca persoana decedata incearca sa te sfatuiasca cu ceva, inseamna ca in viata reala ai nevoie de ghidare, protectie si confort. Poate ca te simti singura si neputicioasa, iar acest aspect se reflecta in ceea ce visezi. Un astfel de vis, in care un spirit iti arata calea, poate fi foarte reconfortant in perioadele dificile.

Un studiu realizat in 1992 pe tema viselor cu persoane dragi decedate a reusit sa identifice patru categorii de astfel de vise. In prima, cel care viseaza persoana decedata ramane surprins ca aceasta apare in viata. Aceste vise se numesc vise de “inviere” si au reprezentat 39% din visele celor care au participat la studiu. Ele implica o forma de negare a mortii persoanei dragi.

Citeste si articolul :   O persoana a decedat si alte 7 au fost ranite in urma injunghierilor in Birmingham

A doua categorie, mentionata si mai sus, este cea in care cel care viseaza primeste sfaturi de la persoana decedata si a reprezentat 23% din visele pe aceasta tema. De obicei, au loc dupa mult timp de la disparitia persoanei si declanseaza sentimente pozitive, aratand ca cel care viseaza s-a impacat cu evenimentul nefercit.

A treia categorie de vise care includ oameni morti sunt cele in care decedatii isi iau adio si asigura persoana care viseaza ca totul este in regula. Aceste vise au reprezentat in cadrul studiului 29% din cazuri.

Cea de-a patra si ultima categorie este cea in care visele despre morti capata o nuanta filozofica, iar cel care doarme isi pune intrebari despre propria existenta, raportandu-se la apropiatul care a pierit. Aceste vise au avut o reprezentat 18% din cazuri.

Asadar, atunci cand visezi un mort, subconstientul incearca ca faca fata pierderii si suferintei, insa se poate si ca tu deja sa fii impacata cu ideea ca o persoana draga a decedat si sa primesti ghidare si un sentiment de protectie in urma unui astfel de vis. Indiferent de efecte, aceste vise nu sunt printre cele mai comune, asa ca fii atenta la ele si incearca sa iti dai seama ce spun despre starea ta mentala actuala.

Autor