Arata-mi cum stai asezat ca sa iti spun cine esti

Pozitia corpului, modul in care stam asezati, spune multe despre punctele forte si punctele slabe ale fiecaruia dintre noi.  Afla ce dezvaluie postura corpului tau despre tine.

Chiar daca nu suntem constienti de aceasta: limbajul corpului nostru trimite semnale despre fiinta noastra catre interlocutorul nostru. Pozitia noastra de asezare dezvaluie, de asemenea, multe despre caracterul nostru. Posturile individuale ofera informatii despre punctele forte si punctele slabe.

Pozitia sezand: comunicare non-verbala prin postura noastra

Nu comunicam doar verbal, ci si cu corpul nostru. In orice moment, corpul nostru trimite semnale catre imprejurimile noastre si dezvaluie ceva despre noi.

Publicitate

Desi ne putem controla comunicarea prin limbaj, limbajul corpului este mai putin eficient. Prin urmare, este esential sa stim ce semnale trimitem – mai ales intr-un context profesional. Pentru ca modul in care ii afectam pe ceilalti depinde mai putin de ceea ce spunem si mai mult de o serie de factori care sunt influentati de aspectul nostru.

7 posturi asezate si ceea ce dezvaluie despre personaj

Citeste si articolul :   Motivul pentru care ar trebui sa va spalati toate paharele cu orez si otet

O pozitie relaxata poate exprima casualitatea, dar, in acelasi timp, poate fi dezinteresata si aroganta. Picioarele infasurate in jurul picioarelor scaunului semnaleaza tensiune si nesiguranta. Acelasi lucru se aplica daca stati doar pe marginea din fata a scaunului.

Balansarea piciorului este un semn de nervozitate si dezinteres. Stand in pozitie verticala, pe de alta parte, transmite securitate, un corp superior inclinat inainte semnaleaza interes si concentrare.

Astfel, postura noastra este tipica pentru noi, chiar daca nici macar nu o observam.

1.Picioarele indepartate, dar genunchii indoiti si alipiti:

Cei care tin genunchii uniti, dar isi tin picioarele departate sunt considerati prietenosi, comunicativi si creativi, usor infantile. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta postura a piciorului apare ca fiind putin adulta. Deoarece picioarele arata ca un A, aceasta pozitie asezata este numita si o pozitie A.

2.Picioarele drepte si paralele intre ele

Numita si pozitia I, pozitia asezata cu picioarele drepte si paralele iar talpile ferm pe podea este un semn al unui caracter deschis si precis. Oamenii care prefer, sa stea asa sunt, de asemenea, considerati dispusi sa-i contrazica pe ceilalti si sa-si exprime in mod deschis nemultumirea.

Citeste si articolul :   Amprentele noastre ne spun cine suntem cu adevarat

3.Picioare separate (larg deschise)

Aceasta pozitie asezata se mai numeste si pozitia V, deoarece picioarele larg deschise si cu  genunchi paraleli care se despart, seamana cu forma unui V. Oamenii care prefera sa stea asa sunt considerati relaxati, dar si haotici. Se spune, de asemenea, ca au dificultati de concentrare. In plus, aceasta pozitie asezata poate fi interpretata si ca aroganta datorita casualitatii sale.

4.Incrucisarea picioarelor

Aceasta pozitie asezata este considerata cea mai populara si se numeste si pozitia X. Oamenii care prefera sa isi incruciseze picioarele in timp ce stau sunt considerati atenti, concentrati si energici, dar si nerabdatori si visatori. In orice caz, nu te vei plictisi niciodata de ele!

5.Picioarele in lateral si paralel

Aceasta pozitie asezata este cunoscuta din podiumuri si sedinte foto, deoarece arata deosebit de elegant și sugereaza un aspect increzator. Deoarece forma picioarelor are ca rezultat un Z aceasta pozitie, se mai numeste si pozitia Z. Cei care stau asa sunt considerati inteligenti si plini de idei, dar si egoisti si ambitioasi. Desi oamenii care prefera sa stea asa nu se lasa stresati cu deciziile, sunt considerati incapatanati odata ce au luat o decizie.

Citeste si articolul :   Sase dintre cele mai bune alimente pentru persoanele cu diabet

6.Picioarele incrucisate precum o foarfeca

Aceasta pozitie asezata este un semn al naturii relaxate, vesele. Cei care prefera sa stea asa sunt creativi, fermecatori si isi exprima deschis parerea. Cu toate acestea, a sta cu picioarele incrucisate este, de asemenea, un semn de volatilitate, volubilitate si o dispozitie infantila.

7.Picioarele drepte, gleznele incrucisate: aceasta pozițte este considerata increzatoare, satisfacatoare si pasnica. Cei care prefera sa stea asa radiaza seninatate si deschidere si nu se supara repede.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.