Lockdown extins pana la 9 februarie in Olanda

Olanda a prelungit masurile de lockdown pana la 9 februarie din cauza unui numar inca mare de infectii, a anuntat marti seara premierul olandez Mark Rutte.

“Nu cred ca veti fi foarte surprinsi in aceasta seara, starea de urgenta va fi prelungita cu trei saptamani”, a anuntat Rutte la o conferinta de presa televizata.

Initial, restrictiile urmau sa fie ridicate pe 19 ianuarie.

In acest moment, magazinele, scolile si activitatile publice neesentiale sunt inchise, dar Rutte spera sa redeschida scolile primare si centrele de ingrijire a copiilor pe 25 ianuarie.

„Toata lumea este de acord ca inchiderea scolilor pentru mai mult timp va provoca probleme majore, in special pentru copiii vulnerabili, care sunt deja expusi riscului de intarziere a invatarii”, a spus el.

Oamenii sunt rugati sa ramana acasa cat mai mult posibil si, de preferinta, sa nu primeasca vizitatori. Este permis un numar maxim de doi vizitatori (cu varsta de cel putin 13 ani), atat in ​​exterior, cat si in interior. In aer liber: grupuri de cel mult 2 persoane din gospodarii diferite.

Citeste si articolul :   Australia intra din nou in lockdown

Recomandari

Nu rezervati calatorii in strainatate pana in martie cel mai devreme si nu calatoriti in strainatate. Cand calatoriti in Olanda, este necesar un rezultat negativ al testului Covid-19 .
Mastile faciale sunt obligatorii.

Autor