Lockdown extins pana la 9 februarie in Olanda

Olanda a prelungit masurile de lockdown pana la 9 februarie din cauza unui numar inca mare de infectii, a anuntat marti seara premierul olandez Mark Rutte.

“Nu cred ca veti fi foarte surprinsi in aceasta seara, starea de urgenta va fi prelungita cu trei saptamani”, a anuntat Rutte la o conferinta de presa televizata.

Initial, restrictiile urmau sa fie ridicate pe 19 ianuarie.

In acest moment, magazinele, scolile si activitatile publice neesentiale sunt inchise, dar Rutte spera sa redeschida scolile primare si centrele de ingrijire a copiilor pe 25 ianuarie.

„Toata lumea este de acord ca inchiderea scolilor pentru mai mult timp va provoca probleme majore, in special pentru copiii vulnerabili, care sunt deja expusi riscului de intarziere a invatarii”, a spus el.

Publicitate

Oamenii sunt rugati sa ramana acasa cat mai mult posibil si, de preferinta, sa nu primeasca vizitatori. Este permis un numar maxim de doi vizitatori (cu varsta de cel putin 13 ani), atat in ​​exterior, cat si in interior. In aer liber: grupuri de cel mult 2 persoane din gospodarii diferite.

Citeste si articolul :   Inca o tara suspenda vaccinarea cu AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani

Recomandari

Nu rezervati calatorii in strainatate pana in martie cel mai devreme si nu calatoriti in strainatate. Cand calatoriti in Olanda, este necesar un rezultat negativ al testului Covid-19 .
Mastile faciale sunt obligatorii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.