Principalele cauze ale alergiilor

O alta cauza de alergie a devenit recent cunoscuta. Potrivit diverselor surse de informatii, alergiile sunt considerate cea mai frecventa boala din lume. Astazi este mai usor sa enumeram alimentele, substantele si obiectele care nu sunt alergene decat cele care cauzeaza boala.

In timp ce polenul, parul de animale, praful de casa si mierea sunt potentiali alergeni bine cunoscuti, umiditatea aerului a intrat recent in lista. Trebuie remarcat faptul ca o reactie alergica la umezeala nu este deosebit de diferita de o reactie la alti iritanti. Aceasta este principala dificultate in diagnosticarea acestei boli.

Potrivit observatiilor expertilor, pentru un organism sensibil, chiar si un aparat de aer conditionat pornit pe timp cald poate provoca o exacerbare accentuata a bolii.

Primul simptom pe care boala il face simtit este uscaciunea si durerea in gat.

Publicitate

Practica arata ca o reactie prematura la aceste semnale poate duce la aparitia edemului in cavitatea bucala. Vocea poate deveni brusc ragusita. Nasul se infunda chiar si pe timp cald. Ochii devin rosii si aposi. Daca aceste procese sunt lasate nesupravegheate, vederea se va deteriora. Toate aceste semne indica o boala alergica acuta.

La primele manifestari alergice, este necesara izolarea sursei principale de alergeni. Cand se identifica o alergie la aparatul de aer conditionat, acesta nu trebuie utilizat niciodata. Este de dorit ca pacientul sa schimbe habitatul cat mai curand posibil. Foarte des, o schimbare de resedinta permite unei persoane sa scape odata pentru totdeauna de o alergie la umezeala. Cu toate acestea, nu toata lumea are aceasta oportunitate. Prin urmare, in primul rand, trebuie sa contactati un specialist si sa efectuati o examinare adecvata a intregului corp. Dupa efectuarea tuturor analizelor, sunt prescrise de medic un tratament si proceduri preventive.

Nu este un secret faptul ca orice forma de alergie apare atunci cand sistemul imunitar este slabit. In acest caz, daca sunteti alergic la umezeala, trebuie sa elaborati un program de masuri pentru intarirea sistemului imunitar. In camera in care se afla pacientul pentru o lunga perioada de timp, este necesar sa se mentina un microclimat sanatos. Aerisiti camera sau biroul in mod regulat. Efectuati curatarea si preveniti formarea de praf si mucegai in locuri slab accesibile. Aceste activitati simple si usor de realizat, combinate cu tratamentul medicamentos, conduc de obicei la rezultate pozitive.

Autor