De ce a decis Medicul Sylvia Hoisie, „mama Polidinului“, sa-si faca vaccinul anti Covid: “Eu am incredere in vaccin”

Medicul Sylvia Hoisie (93 de ani) a facut parte din echipa care a inventat Polidinul, produs 100% romanesc la care s-a muncit vreme de sase ani.

“Mama Polidinului” spune ca isi va face vaccinul impotriva COVID-19 si este ferm convinsa ca vaccinurile care urmeaza sa primeasca aprobare sunt sigure.

„Daca il voi obtine, sigur ca il voi face. Nu numai eu, ci toata familia mea. Eu am incredere in vaccin”, a declarat Sylvia Hoisie, care are  acum 93 de ani.

Sylvia Hoisie, despre eventuale precautii legate de varsta,

„Cred ca nu exista. Cred ca cei care au cercetat – si ce nu se putea cerceta in scurt timp pe om au cercetat pe animale – au avut rezultate benefice. Si nu cred ca este daunator oamenilor in varsta, nimanui nu-i e daunator. Sigur, ca orice vaccin, poate da niste reactii, dar sunt atat de mici fata de benefcii”, a mentionat medicul.

„Febra este foarte mica si chiar daca exista febra, nu e nimic. Un pic de roseata, o usoara durere, dar si la o simpla injectie poti sa faci reactii care nu sunt daunatoare”, a mai spus Hoisie.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita anunta ca minorii sub 16 ani nu au voie sa se vaccineze in prezent

Hoisie e convinsa ca vaccinul e sigur.

„Suntem in secolul 21. Cu aparatura de acum, sunt sigura ca vaccinul e bine facut. Nu e perioada anilor 50-60, este perioada 2020. Sunt sigura ca e bun. Mai ales, cei care l-au facut, companiile care au facut cele 3-4 vaccinuri care sunt date pentru a obtine documentatia sunt bine controlate, nu numai in America, ci si in Uniunea Europeana”, a punctat medicul.

„Suntem in 2020, cand se pregatesc calatorii pe Luna, se fac atatea lucruri noi, cum putem crede ca nu se poate face? Se poate. Mai dureaza mult obtinerea documentelor, dreptul de a-l folosi”, a mai spus mama Polidinului.