Klaus Iohannis, despre prima transa de vaccinuri

Klaus Iohannis a transmis ca strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost aprobata. Presedintele Romaniei a anuntat si ca este foarte posibil ca la inceputul anului 2021 sa soseasca in in tara prima transa a vaccinului.

Declaratia Presedintelui Romaniei

“Astazi, in cadrul sedintei CSAT, a fost aprobata strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel putin cateva luni de zile. Aceasta strategie prevede pasii care se vor face, principiile pe care se bazeaza si foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg maine, la Guvern. In saptamanile si lunile care urmeaza vom avea o informare permanenta pentru public.

Publicitate

Este foarte posibil ca la inceputul anului viitor sa beneficiem de prima transa de vaccin, cu circa un milion de doze. In prima transa va fi vaccinat intregul personal medical si persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntara, este sigura, este eficienta, se face planificat. Este foarte important de stiut ca aceste tipuri de vaccin sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai inalt standard european. Intentia de vaccinare in zona medicala este de circa 80%. Este posibil ca pana in vara sa terminam aceasta prima campanie de vaccinare. Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare”, a declarat  Iohannis.

Citeste si articolul :   Cascada Bigar s-a prabusit.

Presedintele a tinut sa precizeze ca, daca toate lucrurile merg asa cum trebuie, este posibil ca pana in vara sa terminam aceasta prima campanie de vaccinare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.