Lustruirea mobilierului pana la stralucire folosind remedii casnice ingenioase

Toata lumea isi doreste in casa un  mobilier frumos, bine intretinut, din lemn. Stiati insa ca remedii casnice simple pe care le puteti gasi in fiecare bucatarie pot fi folosite?

O masa frumoasa din stejar, scaunul preferat din anii ’60, mobilierul din lemn nu este doar frumos si valoros, ci trebuie tratat in consecinta. Uite cum puteti face cu usurinta cele mai bune lustruiri de mobilier din remedii casnice.

Nu trebuie sa cumperi vopsea de mobilier sau solutii special pentru ca poti gasi ceea ce ai nevoie in bucatarie si baie. Acest lucru va economiseste bani si utilizarea substantelor chimice inutile si, daca aveti dubii, daunatoare. Aceste remedii casnice sunt perfecte pentru lustruirea mobilierului.

Este important sa fie clar in prealabil cum va fi mobilierul de lustruit; este lemnul deschis sau inchis la culoare, lemnul este moale si sensibil sau dur si robust?

Publicitate

Otetul si uleiul nu sunt potrivite numai pentru realizarea dressing-ului pentru salate, ci sunt ideale si pentru lustruirea mobilierului. Pur si simplu amestecati uleiul de gatit cu otetul incolor intr-un raport de unu la doi (1: 2). Aplicati acesta solutie obtinuta, pe o carpa din microfibra si folositi miscari circulare pentru a lustrui mobilierul. Alternativa: daca nu va simtiti confortabil cu mirosul de otet, dizolvati pur si simplu o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar cu ulei si aplicati acesta solutie asa cum este descris mai sus. Un lustruit cu sare sau otet incolor este ideal pentru lemnul usor.

Citeste si articolul :   Cum sa va albiti pernele si saltelele fara inalbitor: 2 metode sigure

Un lac de casa facut dintr-o lingurita de vin rosu si un pahar de ulei are o culoare deosebit de intensa. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui sa fie utilizat intr-adevar numai pe lemn de culoare inchisa.

Puteti lustrui mobilierul din stejar cu o carpa din microfibra imbibata in bere.

Daca preferati ulei si bere in farfurie atunci, puteti folosi tincturi chimice, in special pentru mobilierul deschis la culoare, care sunt totusi mai ieftin decat lustruirea scumpa pentru mobilier.

Mobilierul usor din bambus poate fi lustruit eficient cu putin petrol pe o carpa din microfibra. Stergeti-l apoi cu o carpa uscata.

Puteti lustrui perfect mobilierul din lemn masiv cu urmatorul amestec. Pentru a face acest lucru, topiti mai intai aproximativ 30 de grame de ceara de albine si apoi amestecati-o cu 100 de ml de terebentina. Acum puteti amesteca energic amestecul de cearpentina si lasati-l sa se raceasca. Puneti lacul rece pe o carpa moale si stergeti mobilierul din lemn masiv cu el. Un lucrul grozav in acest sens este ca: ceara de albine asigura faptul ca mobilierul este stralucitor, il ingrijeste si il acopera cu un strat anti-murdarie.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se spune de Inaltarea Domnului. Face minuni pentru cei care o rostesc

ATENTIE: In niciun caz nu trebuie sa incalziti singur terebentina inflamabila. Sigilati panza imbibata etans mai tarziu, terebentina de pe prosoape se poate aprinde singura.

Uleiurile si grasimile stau la baza unei bune lustruiri, deoarece cremele contin si grasimi, acestea pot fi folosite ca lustruire pentru mobilier. In functie de culoare, mobilierul din lemn poate fi, desigur, lustruit cu crema pentru pantofi, de exemplu.

Daca mai aveti protectie solara ramasa din vacanta dvs. de vara, puteti utiliza acest lucru pentru a va aduce mobilierul la un luciu ridicat. Este suficienta o cantitate cat un boc de mazare pe o carpa curată din microfibra.

Important: Mai intai prelucrati numai cantitati mici in lemn, astfel incat sa le poata absorbi complet. Daca aplicati prea mult, riscati dungi inestetice de grasime pe mobilier si nu veti atinge stralucirea dorita.

Indiferent daca va confectionati singur mobilierul sau il cumparati: este important sa  testati mai intai intr-un loc discret inainte de a fi distribuit pe o suprafata mare. Acest lucru va preveni deteriorarea sau decolorarea piesei de mobilier.

Citeste si articolul :   5 remedii casnice pentru diferite probleme de sanatate pe care 90% dintre oameni nu le cunosc

Indiferent daca sunt urme de apa sau ceara de lumanare pe masa: ce poti sa faci daca pata nu dispare in urma lustruirii? Faceti ceara moale prin uscare prin suflare si ridicati-o usor cu o carpa. In cele din urma, stergeti masa cu apa de otet.

Petele de apa pot fi indepartate cu ceara de albine, care se aplica subtire, se usuca cu un uscator cu suflare la cald si apoi se lustruieste.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.