Plante impotriva tantarilor si a mustelor pe care sa le aveti acasa

Cu bazaitul lor neincetat, mustele si tantarii pot fi enervante! Asadar, in loc sa apelezi la substante chimice pentru a le tine departe de casa, de ce sa nu profiti de beneficiile plantelor anti-insecte? Unele soiuri sunt renumite pentru eficacitatea lor impotriva acestor insecte inaripate. Majoritatea sunt usor de crescut!

Menta

Cautati o solutie naturala si eficienta impotriva mustelor si tantarilor? Menta este solutia pentru tine. Aroma sa intepatoare este temut de aceste insecte zburatoare. Aseaza apoi unul sau mai multe ghivece pe terasa sau balcon pentru a le tine la distanta. Cateva frunze pe pervazurile ferestrelor si langa deschideri pot fi o solutie. Intretinerea plantei este foarte usoara deoarece necesita putina udare si este rezistenta la frig. Se dezvolta in sol bogat, bogat in humus si are nevoie de umbra partiala.

Ageratul

Ageratul se distinge prin smocul sau albastru unic. Dar aspectul sau nu este singurul sau atu: ageratumul elibereaza si o substanta toxica care respinge eficient insectele precum mustele si tantarii. De asemenea, poate deveni toxic atunci cand este ingerat de oameni sau animale. Pamantul pentru aceasta planta trebuie sa ramana rece. Prin urmare, are nevoie de udare regulata. Si nu ezitati sa adaugati ingrasamant pentru a obtine o inflorire frumoasa.

Rozmarin

Rozmarinul este o alta planta care respinge mustele si tantarii. Cu mirosul sau camforat si lemnos, dar intepator, este capabil sa sperie aceste insecte care vin la tine acasa vara si iarna deopotriva. Alte avantaje: frunzele sale aduc o nota moderna decorului tau de exterior si sunt utile si pentru asezonarea preparatelor tale. Retineti ca aceasta planta este mai rezistenta la climatele calde si uscate si necesita udare moderata.

Publicitate

Muscata parfumata

Muscata  parfumat este, de asemenea, o planta populara impotriva tantarilor si a mustelor. In mod similar, mirosul sau este capabil sa respinga insectele si daunatorii care se aventureaza in gradina. Poate fi cultivat si in jardiniera. Pentru a stimula inflorirea, va fi necesar sa indepartati in mod regulat florile decolorate si sa udati cu generozitate planta. Aceasta planta tolereaza temperaturi intre 7°C si 12°C.

Lavanda

Pe langa culoarea sa irezistibila, lavanda emana un miros placut in gradina. Dar prospetimea si mirosul linistitor al acestei plante perene nu pare sa se potriveasca mustelor si tantarilor care nu indraznesc sa se apropie de ea. Tocmai din acest motiv, uleiul esential de lavanda este adesea folosit ca repelent pentru insecte. Este indicat sa plantati lavanda toamna si sa o asezati intr-o zona insorita. Este nevoie de un sol bine drenat. Udati imediat ce solul se usuca la suprafata!

Autor