Singurul Targ de Craciun din tara, inchis in cateva ore de la deschidere.

Lia Olguta Vasilescu anuntase ca la Craiova va fi Targ de Craciun. Din pacate, targul din Craiova a fost inchis la putin timp dupa deschidere. Autoritatile au trecut la controlul comerciantilor, unde au descoperit unele nereguli.

Targul de Craciun din Craiova a fost inchis.

La aproximativ o ora dupa ce a fost deschis, Targul de Craciun din Craiova a fost inchis. Autoritatile venite in control au verificat comerciantii si au constatat ca targul nu are aviz de functionare. In acest context, comerciantii au fost nevoiti sa-si stranga marfa si sa traga obloanele casutelor, potrivit Digi 24.

Reactia primariei Craiova

Publicitate

Reprezentantii primariei Craiova spun ca aceste avize de functionare ale Targurilor de Craciun nu se solicita si nu se emit anterior. Astfel, Primaria trimite doar o informare catre ITM, DSP si alte institutii cu privire la organizarea unui astfel de eveniment ce include comert provizoriu.

In ceea ce-i priveste pe cei care nu au apucat sa vada live centrul Craiovei, pot accesa site-ul Primariei si acolo vor putea vizualiza imagini din momentul aprinderii beculetelor in centrul orasului, dar si in Parcul Nicolae Romanescu.

Citeste si articolul :   Ultima ora: Ce trebuie sa faci in autoizolare si ce trebuie sa ai in casa.

“Casutele din Piata Mihai Viteazul au fost inchise ilegal de un desant condus de prefectul PNL. Pe motiv ca nu pot fi autorizate pentru ca nu au apa si nu sunt racordate la canalizare. Au! Dar la ce le-a folosit? Nu mai mintiti in comunicate oficiale si respectati legea! Nicaieri nu este interzisa functionarea chioscurilor! In nicio lege! De ce inventati motive ca sa va justificati abuzurile”, a scris primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

“Avem voie sa aprindem iluminatul de sarbatori? Raspuns: da! Avem voie sa permitem functionarea chioscurilor pe raza orasului? Raspuns: da! Nicio lege, ordonanta, hotarare de guvern nu interzice asta! Si atunci de unde zelul prefectului de Dolj si al tuturor institutiilor de forta si control de a le cere imperativ comerciantilor sa inchida chioscurile din zona centrala care functioneaza perfect legal, asa cum functioneaza alte sute de chioscuri in toate cartierele orasului?

Si de ce a fost necesar ca o masina a CBRN sa stea non stop in zona, cu megafoanele pornite la maxim, ca sa sperie copiii veniti sa vada luminitele de sarbatori? Dupa ce PNL a inchis pietele si producatorii ingheata si ei si marfurile lor la 8 grade afara, acum a venit randul chioscurilor”, a mai spus Olguta Vasilescu.

Citeste si articolul :   Prof. Dr. Monica Pop, mesaj de ultima ora pentru toti romanii

Ce se intampla cu Targul de Craciun din Bucuresti

”Nu o sa avem targ de Craciun in aceasta iarna pentru ca suntem intr-o situatie sanitara exceptionala, in care mor medici si personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificam acesta boala. In anii urmatori, cand vom fi trecut prin aceasta pandemiei, asa cum se intampla peste tot in lume, o sa avem targ de Craciun.Primaria va fi intr-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privati, va pune spatiul la dispozitie, vor plati o chirie si se vor subcontracta, vor plati pentru evenimente culturale.

E o chestiune comerciala, in care niciodata Primaria nu plateste nimic, asta este modul in care o sa o facem de cum incolo.Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prapastiei. Noi, Bucurestiul, opinia mea ferma este ca nu trebuie sa avem un targ de Craciun in aceasta iarna”, a declarat Nicusor Dan.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.