O femeie din Singapore a nascut un bebelus ce are anticorpi impotriva coronavirusului

O femeie din Singapore, care a fost infectata cu noul coronavirus in martie cand era insarcinata, a nascut un bebelus cu anticorpi impotriva virusului. Cazul ofera noi indicii cu privire la transmiterea virusului si a anticorpilor de la mama la copil, relateaza Reuters.

Bebelusul s-a nascut luna aceasta fara COVID-19, dar cu anticorpii virali, a relatat duminica ziarul Straits Times, citand mama.

„Medicul meu spune ca i-am transferat anticorpii COVID-19 in timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan ziarului.

Ng-Chan a avut o forma usora de boala si a fost externat din spital dupa doua saptamani si jumatate, a spus Straits Times.

Publicitate

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca nu este sigur inca daca o femeie insarcinata cu COVID-19 poate transmite virusul la bebelus in timpul sarcinii sau al nasterii.

Publicitate

Pana in prezent, virusul in forma activa nu a fost gasit in probe de lichid din jurul uterului sau in laptele matern.

Medicii din China au raportat detectarea si scaderea in timp a anticorpilor COVID-19 la bebelusii nascuti ai unor femei ce au avut COVID-19, potrivit unui articol publicat in octombrie in revista Emerging Infectious Diseases.

Citeste si articolul :   CDC a descoperit noi simptome ale COVID in randul adultilor

Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-nascuti este rara, au raportat medicii de la New York-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center in octombrie in JAMA Pediatrics.

Un coronavirus nou (CoV) este o noua tulpina de coronavirus care nu a fost identificata anterior la om. Coronavirusul nou, denumit recent COVID-19, nu a fost detectat inainte de focarul raportat din Wuhan, China in decembrie 2019.

La fel ca in cazul altor boli respiratorii, infectia cu COVID-19 poate provoca simptome usoare, inclusiv secretii nazale, dureri in gat, tuse si febra.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.