Cine este asistentul medical, de 46 de ani, care s-a stins din cauza noului virus

Noul virus continua sa faca victime in randul cadrelor medicale. Florin Cazacu este asistentul medical in varsta de 46 de ani, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, care a decedat in urma infectarii cu noul coronavirus.

Anuntul decesului a fost facut de catre colegii sai de la Clinica 2 Psihiatrie a spitalului, pe Facebook. Cadrele medicale au dorit sa traga si un semnal de alarma cu privire la pericolul pe care il reprezinta COVID-19 pentru oameni si importanta respectarii masurilor de protectie.

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova isi ia astazi ramas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale, care a platit tributul suprem in lupta cu adversarul tacut si perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut razboiul, vom ramane uniti, luptand ca sacrificiul lui suprem sa nu fi fost in zadar!

Si daca ar trebui sa invatam ceva din aceasta drama, ar fi sa incercam sa ne pastram ratiunea in aceste zile tulburi in care apar din ce in ce mai multe informatii false, contradictorii, teorii conspirationiste care duc la dezbinare, neincredere si ura. Virusul exista, e imprevizibil si face victime, indiferent de varsta, stare de sanatate si meserie! Sa alegem libertatea de a fi prudenti si echilibrati, cu constiinta unei conduite care poate proteja sau, dimpotriva, poate distruge vieti! Condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a fost mesajul postat de colegii asistentului Florin Cazacu, pe Facebook.

Autor