Un nou focar de coronavirus intr-un spital din Romania. Virgil Musta, prima declaratie

Un nou focar in Romani. Autoritatile au anuntat ca este focar de COVID-19 la Spitalul CFR din Timisoara din cauza unei asistente care nu credea in existenta noului virus. Patru pacienti si doua asistente au fost infectate cu acest virus la spital.

Declaratia medicului Virgil Musta.

„Din pacate, este regretabila aceasta atitudine si nu numai ca nu crede si a participat la o serie de activitati fara a purta masca, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandam populatiei, dar nici in spital nu a vrut sa respecte aceste reguli, venind cu febra. Pana cand a fost depistata ca are febra si tuseste, ea a contaminat cadre medicale din spital si chiar si bolnavi, astfel ca avem mai multe cazuri contaminate de catre aceasta persoana.

Probabil ca va raspunde pentru asta, pentru ca este inadmisibil sa se intample acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui sa aiba grija de sanatatea noastra”.

Conducerea Spitalului CFR face deja o ancheta in acest caz. Lista epidemiologica a celor de la Directia de Sanatate Publica este in continuare deschisa, astfel ca numarul infectarilor poate fi mai mare pana la finalizarea anchetei.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea muzicii populare! S-a stins intr-un groaznic accident, la doar 23 de ani

Potrivit medicilor, saptamana trecuta a fost depistata pozitiv cu COVID – 19 o asistenta de la Spitalul CFR Timisoara, care a si fost internata la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara. Luni, au fost testate pozitiv alte doua cadre medicale si trei pacienti.

Cum Spitalul CFR avea un pavilion dedicat pacientilor infectati cu coronavirus, fiind spital suport pentru COVID 19 in pandemie, s-a luat decizia ca toti cei confirmati sa fie internati acolo si nu au mai fost transferati la Spitalul de Boli Infectioase.

Cei internati la Spitalul CFR se afla sub supravegherea a patru doctori de la Spitalul “Victor Babes”, asa cum s-a convenit luni dupa-amiaza cu Directia de Sanatate Publica Timis. Sunt asteptate rezultatele si de la alte teste.

Autor