Ceaiul de curcuma cu lamaie: un remediu pentru raceala si gripa

Aceasta bautura este foarte eficienta in tratarea racelii, tusei, durerilor de gat, oboselii, sindromului intestinului iritabil, durerii cronice si alergiilor sezoniere si multe altele!

Incepeti-va ziua cu ceai de curcuma, lamaie si ghimbir, o bautura medicinala cu puternice proprietati antiinflamatoare si detoxifiante. Acest elixir este bogat in

Inainte de a trece la reteta, sa discutam mai intai cateva dintre beneficiile pentru sanatate asociate cu ingredientele sale:

1. Lamaie

Lamaia are un profil nutritional puternic si este legata de o gama larga de beneficii pentru sanatate. Unele dintre acestea includ tratamente pentru: constipatie, dureri in gat, febra, dispepsie, reumatism, sangerari interne, infectii ale gatului, obezitate, hipertensiune arteriala, holera si tulburari respiratorii. Are proprietati terapeutice puternice care ajuta la curatarea stomacului, la purificarea sangelui si la intarirea sistemului imunitar.

Publicitate

Beneficiile sale pentru sanatate provin din nutrientii sai, cum ar fi vitamina C, vitamina B6, vitamina E, vitamina A, tiamina, acidul folic, acidul pantotenic, folatul, calciul, fierul, potasiul, zincul, proteinele, fosforul, magneziul si cupru. De asemenea, contine antioxidanti si puternice proprietati anticanceroase.

Citeste si articolul :   5 retete cu ghimbir pentru sanatatea dumneavoastra

2. Ghimbir

Numeroase studii au aratat ca ghimbirul contine nenumarati compusi si metaboliti, dintre care multi promoveaza vindecarea si sanatatea.

Beneficiile potentiale pentru sanatate includ ameliorarea iritatiei gastro-intestinale, suprimarea contractiilor gastrice, prevenirea constipatiei si a cancerului de colon, ameliorarea gretei, ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, reducerea durerii, inflamatiei si tratarea afectiunilor inflamatorii si scaderea nivelului de colesterol.

3. Curcuma

Curcuma este cel mai eficient supliment nutritiv cunoscut de om. Contine curcumina, un compus cu puternice proprietati antioxidante si antiinflamatoare. S-a demonstrat ca moleculele sale inhiba moleculele care joaca un rol in inflamatie, care este sursa multor boli comune. Cand vine vorba de puterea sa antioxidanta, este important sa retineti ca turmericul este capabil atat sa neutralizeze radicalii liberi de la sine, cat si sa stimuleze enzimele antioxidante ale organismului.

Beneficiile suplimentare includ combaterea proceselor degenerative din creier, reducerea riscului de atac de cord, prevenirea si posibil chiar tratarea cancerului, inversarea progresiei bolii Alzheimer, tratarea simptomelor artritei si multe altele.

Citeste si articolul :   Ce se va intampla cu corpul nostru daca mancam un mar pe zi

Ingrediente:

– 1 lingurita de radacina de ghimbir proaspat ras sau 1 lingurita pudra de ghimbir

– 1 lingurita de radacina proaspata de curcuma ras sau 1 lingurita de curcuma praf

– 2-3 varfuri de piper negru (pentru a creste biodisponibilitatea turmericului)

-1-2 cani cu apa filtrata

– sucul unei lamai

– 2 lingurite de miere cruda (optional)

Mod de prepare:

Combinati ghimbirul, curcuma si apa filtrata intr-o cratita si puneti la foc mediu. Fierbeti cateva minute,. Se strecoara lichidul si se toarna intr-o cana. Adaugati suc de lamaie si miere dupa cum este necesar.

Publicitate

Autor