Pacientul care spunea ca nu poate respira cu masca de oxigen, a decedat. Mesajul fiicei sale

Toma Avrigean, pacientul care a spus pentru Stirile Pro TV, ca nu poate respira nici cu masca de oxigen, dupa ce la inceputul lunii fusese diagnosticat cu COVID-19, a decedat.

Barbatul avea  67 de ani si era internat in spitalul din Orastie. El avea nevoie de terapie intensiva, dar doctorii l-au anuntat ca nu sunt locuri.

“Nu pot sa respir cu masca de oxigen. Medicii au spus ca nu este loc la ATI. Ce sa ma fac?”, a declarat Toma Avrigean pentru Stirile Pro TV.

Medicii au anuntat rudelle si le-au cerut si lor sa incerce sa gaseasca si ele un loc, intr-un spital, la ATI. Fiica si sotia barbatului au facut apel pe retelele de socializare.

“Va rog din suflet sa ne ajutati. Avem nevoie de ajutorul vostru. Va rog sa ne intindeti o mana de ajutor”, a spus Maria Avrigean, sotia bolnavului.

″Am sunat peste tot, la toate spitalele, de la Timisoara, la Arad, la Sibiu, Cluj, Oradea, Alba – care este aproape – nu gasim nici macar un loc. Toti ne spun acelasi lucru, ca nu sunt locuri disponibile. Va rog, ajutati-ne! Tati are nevoie urgenta sa fie transferat. Asta e singura lui sansa”, a spus si Alexandra Avrigean, fiica pacientului.

Citeste si articolul :   Comisia Europeana prezinta strategiile de vaccinare impotriva Covid-19

”Imi cer iertare ca am fost neputincioasa”, este mesajul emotionant al fiicei lui Toma

Alexandra Avrigean a anuntat pe pagina de Facebook decesul tatalui ei intr-un mesaj emotionant.

“Tati imi pare rau ca in ultimul timp nu am petrecut mai mult timp impreuna! Imi pare rau ca nu am stiut cum sa procedez ca sa te ajut. Stiu cu siguranta ca daca ai fi fost in locul meu, tu ai fi facut tot posibilul sa ma ajuti! Imi cer iertare ca am fost neputincioasa, ca nu am avut puterea si cunostintele necesare sa ma lupt cu sistemul medical si sa te salvez! Zilele petrecute in spitalul municipal din Orastie ti-au fost fatale! Desi stiau cum se procedeaza, te-au trimis in ultim moment la Urgente la Deva. Te-au trimis cu o saturatie de 34% si ambii plamani afectati in proportie de 99%. Aveai sanse sa traiesti, aveai sanse sa imi fii alaturi mult timp de acum inainte”, a scris fiica acestuia pe Facebook.

Citeste si articolul :   Ludovic Orban, despre alegerile la Sectorul 5, castigate de Piedone

Alexandra Avrigean sustine ca medicii din spitalul din Orastie nu au stiu cum sa procedeze in acest caz.

“Doar tu stii cate suferinta ai indurat, si cu cata indiferenta ai fost tratat. Te-am intrebat daca medicii din Orastie se ocupa de tine, mi-ai spus ca da…. cand a vorbit mami cu tine i-ai spus, soptind, deoarece iti era frica sa nu te auda cineva si sa nu te mai bage in seama deloc, ca “Nu se ocupa de noi!” Am avut incredere in ei, tata, am avut incredere ca fac tot posibilul sa te ajute…. Iarta-ma ca nu am luptat mai mult pentru tine !

A fost nevoie de interventie externa pentru a afla si cei din spitalul din Orastie ca exista posibilitatea ca pacientii a caror stare de sanatate este grav afectata sa fie transportati de urgenta la cel mai apropiat spital care detine aparatele necesarii stabilizarii bolnavului. Ii multumesc din tot sufletul doamnei doctor de la urgente de la Deva care a luptat cot la cot cu tine si a a dat telefoane de telefoane, care a suferit alaturi de noi !

Citeste si articolul :   Alerta METEO. Meteorologii anunta cod galben si portocaliu

Va multumesc din suflet ca ati incercat sa il ajutati si stiu ca daca tati ar fi fost transferat din ziua in care cei de la spital din Orastie ne-au sunat sa ne informeze ca tati trebuie transferat de urgenta la ATI, sunt sigura ca tati acum era bine, era in viata”, a mai scris fiica barbatului.

Autor