Medicul timisorean Virgil Musta a fost numit in comisia anti-COVID, dupa ce Adrian Streinu Cercel a fost demis

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din functia de presedinte al Comisiei pentru managementul clinic si epidemiologic al COVID-19.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca Streinu Cercel nu mai este nici membru al comisiei.

Publicitate

Medicul timisorean Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” a fost cooptat in Comisia pentru managementul clinic si epidemiologic al COVID 19, potrivit radiotimisoara.ro

Componenta comisiei a fost modificata, la conducerea sa fiind numita Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Publicitate

Ea a fost numita in locul profesorului doctor Adrian Streinu Cercel, inlocuit astazi din aceasta functie. Vicepresedinte al comisiei este Alexandru Rafila.

Alaturi de medicul Virgil Musta, intra in componenta comisie si Dorel Sandesc, presedintele Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva.

Membrii comisiei sunt: prof. univ. dr. Dorel Sandesc, Florin Dumitru Mihaltan, dr. Cristina Grasu, Simona Parvu, conf. dr. Simine Florescu, prof. dr. Victoria Arama, conf. dr. Daniela Pitigoi, prof. univ. Cirstian Vladescu, sef lucrari – Musta Virgil Filaret, sef lucrari dr. Silviu Dumitrescu, prof. dr Daniel Coriu.

Citeste si articolul :   Coronavirus: varianta din Marea Britanie „poate fi mai letala”

„Modelul Timisoara” este deja cunoscut la nivel national in lupta impotriva Covid-19. Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din oras are cei mai multi pacienti vindecati si externati si in acelasi timp niciun cadru medical nu a fost infectat.

Ce trebuie sa facem pentru preventie si pentru a intrerupe lantul transmiterii coronavirusului, sfaturi de la medicul Virgil Musta.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.