Departamentul pentru Situatii de Urgenta: Cat dureaza sa te vindeci de Coronavirus. Informatii de ultima ora

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a postat pe pagina oficiala de Facebook, informatii de ultima ora:

“In cazul persoanelor care fac forma usoara sau moderata a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 saptamani de la aparitia primelor simptome. Pentru persoanele care fac o forma severa a infectiei cu coronavirus, vindecarea poate dura pana la 6 saptamani, dar cel mai frecvent o luna.

Datele curente ne arata ca 1 din 5 persoane infectate cu coronavirus vor dezvolta o forma severa a bolii.

‼️Date fiind duratele lungi necesare vindecarii, in cazul unui numar mare de persoane infectate cu coronavirus exista riscul semnificativ al aglomerarii spitalelor si chiar a depasirii capacitatii lor. Astfel de fenomene sunt intalnite in Italia sau in China.

Publicitate

De aceea este esential sa incetinim ritmul de infectie cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor si asistentilor nostri medicali. Cea mai eficienta metoda dovedita prin care putem face asta este reducerea sau restrangerea contactelor sociale.

🙏Va rugam evitati contactul direct cu alte persoane, evitati deplasarile si zonele aglomerate, pastrati o distanta de cel putin 1,5 metri (cat 3 pasi) fata de alte persoane.
Doar impreuna ne putem apara de acest virus.”

Citeste si articolul :   Pacientii cu afectiuni dermatologice care se pot vaccina doar dupa respectarea unor indicatii precise

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.