Varza alba este o cultura populara de legume, cunoscuta si din antichitate ca planta medicinala. Pentru a obtine un efect de vindecare, nu este necesar sa pregatiti infuzii sau decocturi speciale – este suficient doar sa includeti varza in dieta zilnica (proaspata si varza murata, sub forma de salate, garnituri etc.).
Varza este utila pentru deficientele de vitamine; ateroscleroza (si pentru prevenirea acesteia); guta; boala biliara; obezitate; gastrita cu aciditate scazuta; alte boli. In acest articol vom vorbi despre cum sa folosim varza in tratamentul amigdalitei, racelilor si tusei.
Nu uitati de contraindicatii: deoarece varza stimuleaza functia secretorie a stomacului, aceasta (sub orice forma) nu este recomandata pentru utilizare cu aciditate crescuta a sucului gastric, a ulcerului gastric si a ulcerului duodenal pe un fundal de aciditate crescuta. De asemenea, nu trebuie sa folositi varza pentru pancreatita.
In scopuri medicinale, sucul de varza proaspat este cel mai des folosit. Poate fi preparat cu ajutorul unui storcator si pastrat la frigider 24 de ore. Pentru a prepara 1 litru de suc, este necesara in medie aproximativ 2 kg de varza.
Publicitate
Suc de varza pentru angina
Diluati sucul proaspat stors cu apa fiarta intr-un raport de 1: 1. Se utilizeaza pentru clatire de mai multe ori pe zi pana la recuperare.
Suc de varza pentru tuse, raceli, raguseala
Se amesteca suc de varza proaspat stors cu miere (1 lingurita pentru 1 pahar de suc). Se bea cald de 3-4 ori pe zi cu jumatate de ora inainte de mese, jumatate de cana .
Suc de varza pentru raceala
De 2-3 ori pe zi, insuflati 2 picaturi de suc de varza in fiecare nara. Repetati acest lucru pana la recuperare.
Frunze de varza cu miere
Se toarna frunzele proaspete de varza cu apa, astfel incat sa le acopere si se fierbe la foc mic pana se inmoaie. Se strecoara amestecul , la rece. Pentru raceli, tuse, dureri in gat, luati de 4 ori pe zi inainte de mese, 0,5 cani de amestec cald cu adaos de miere (3 lingurite de miere la 1 pahar de amestec ).