Iata toate alimentele si condimentele care pot ajuta la subtierea sangelui

Corpul nostru are o modalitate buna de a proteja impotriva pierderilor excesive de sange. Cu taieturi, rani si alte leziuni, sangele tinde sa se ingroase si sa se opreasca.

Aceasta se numeste coagulare – si asta e bine, altfel am putea muri din cauza celei mai mici leziuni.

Dar exista momente in care sangele prea gros poate provoca dezvoltarea unor boli grave, cum ar fi aritmia, accidentul vascular cerebral si infarctul. Odata cu ingrosarea, furnizarea de oxigen si substante nutritive catre creier si alte tesuturi si organe este intrerupta, iar sarcina pe inima creste.

Iata cateva alimente si condimente care pot ajuta la ameliorarea problemei vascozitatii sangelui:

1. Ananas.

Ananasul contine enzima bromelaina, care ajuta la subtierea sangelui.

2. Ginkgo biloba.

Ginkgo biloba este un remediu natural folosit de mult timp cu efecte antiinflamatorii si benefice asupra densitatii sangelui.

3. Trifoi dulce medicinal.

Trifoiul dulce care contine dicumarina are, de asemenea, un efect anticoagulant.

Citeste si articolul :   Consumul de apa calda pe stomacul gol duce la rezultate neasteptate

4. Oregano.

Oregano este o planta populara care dilueaza sangele.

5. Ghimbir.

Ghimbirul contine aproximativ 600 de substante si compusi care au un efect benefic asupra subtierii sangelui si a alimentarii sanatoase a sangelui catre toate organele si sistemele.

6. Ardei rosu cayenne .

Ingredientul activ din ardeiul de cayenne, capsaicina, are efecte pozitive asupra sanatatii, in special prin reducerea riscului de formare a cheagurilor de sange.

7. Castan de cal.

Castanul de cal imbunatateste calitatea vaselor de sange, reduce presiunea din acestea, favorizeaza subtierea sangelui si previne riscul de tromboza.

8. Scortisoara.

Consumul de scortisoara este o metoda versatila de prevenire naturala a cheagurilor de sange.

9. Curcuma.

Curcuma este un bine cunoscut agent antiinflamator natural cu efecte pozitive asupra densitatii sangelui. Acest efect este asigurat de continutul de antioxidanti al curcuminei.

10. Lemn dulce.

Lemnul dulce este cunoscut de mult timp ca agent preventiv si terapeutic impotriva trombozei. Datorita salicilatilor sai, este benefic pentru subtierea naturala a sangelui.

Citeste si articolul :   Ananasul: protejeaza inima si imbunatateste circulatia sangelui

11. Menta.

Menta ajuta la prevenirea agregarii anormale a trombocitelor prin producerea de salicilati, care afecteaza coagularea sangelui.

12. Paprika

Este un condiment incalzitor care ajuta la sustinerea si stimularea metabolismului. Un rol important il au salicilatii prezenti in boia si sunt utili pentru subtierea sangelui si prevenirea trombozei.

13. Cretusca

Aceasta planta contine acid salicilic natural, ceea ce ii confera un efect similar aspirinei.

14. Cicoare.

Datorita inulinei continute in cicoare, este potrivita pentru subtierea naturala a sangelui fara efecte secundare nedorite.

15. Usturoi.

Este cel mai cunoscut anticoagulant natural. Este dovedit stiintific ca usturoiul reduce riscul de ateroscleroza si nivelurile de colesterol.

Autor