Cele mai bune 5 soiuri de nuci pentru silueta si sanatate

Desi nucile sunt bogate in grasimi, ele sunt, de asemenea, extrem de bune pentru sanatatea dumneavoastra.

Toate nucile au doua lucruri in comun: sunt grase si sunt sanatoase. Datorita continutului ridicat de grasimi, nucile au un continut ridicat de calorii. Continutul lor de energie poate fi chiar comparat cu untul. Cu toate acestea, exista motive intemeiate pentru care migdalele, nucile macadamia ar trebui sa fie in meniu in mod regulat: nucile sunt foarte sanatoase.

Nuci sanatoase pentru inima, piele si psihic:

Exista acum o mare varietate de studii cu privire la efectele care favorizeaza sanatatea diferitelor nuci. In consecinta, nucile protejeaza impotriva atacurilor de cord si a unor tipuri de cancer, acestea sustin o minte sanatoasa si pot asigura o piele stralucitoare si frumoasa.

Publicitate

Un alt studiu recent de la Universitatea din Australia de Sud a urmat dietele a peste 4.800 de adulti cu varsta peste 22 de ani si a constatat ca 17% dintre participanti consuma regulat nuci. In cazul acestor subiecti testati, s-a constatat ca consumul a mai mult de 10 g de nuci pe zi a dus la o probabilitate cu 40% mai mica de sanatate cognitiva slaba la batranete.

Citeste si articolul :   Ananasul inlocuieste 8 medicamente

Se stie de mult ca nucile au un continut ridicat de proteine ​​vegetale, grasimi sanatoase si fibre. Nucile ofera vitamine precum vitamina E, care va protejeaza de influentele nocive ale mediului sau minerale si oligoelemente precum magneziul si zincul, care sunt implicate intr-un numar enorm de procese metabolice. Pe scurt: o mana mica de nuci asigura o portie mare de substante vitale.

Cele mai sanatoase nuci: migdalele, un ajutor la curele de slabire

Cei care consuma migdale au mai putina pofta de carbohidrati. Un studiu american ar putea dovedi acest lucru. Cercetarile au aratat, de asemenea, ca migdalele pot reduce colesterolul si astfel pot reduce riscul bolilor de inima.

Migdalele au, de asemenea, un efect pozitiv asupra nivelului de zahar din sange si insulina. 30 de grame de migdale pe zi ar trebui sa fie suficiente. Prebioticele continute fac ca flora intestinala sa fie din nou activa.

Publicitate

Nucile caju te fac fericit

Motivul: aproape niciun alt aliment nu contine la fel de mult triptofan ca nucile de caju. Organismul produce doua substante minunate din aceasta componenta proteica: hormonul fericirii serotonina si hormonul somnului melatonina. Pentru aceste procese, organismul are inca nevoie de acid folic, magneziu, zinc si vitamina B6 – iar acestea sunt aduse si de samburii moi, usor dulci.

Citeste si articolul :   8 alimente care sunt neasteptat de bogate in sare

Nucile de Brazilia sustin sistemul imunitar

Nucile exotice din Padurea Tropicala ofera seleniu care este deosebit de bun pentru organism. Solurile din Europa sunt considerate a fi extrem de sarace in seleniu, motiv pentru care alimentele pe baza de plante pot contribui putin la aprovizionare. Prin urmare, seleniul este adaugat din ce in ce mai mult la hrana animalelor astazi. Oligoelementul este important pentru tiroida si sistemul imunitar si ajuta la protejarea organismului de metale grele daunatoare.

Rasfatati-va cu niste nuci braziliene consistente si aromate – mai ales daca urmati o dieta saraca in carne.

Nucile ajuta la relaxare

Nucile pot reduce stresul si pot mentine creierul in forma si sanatos. Cu cateva nuci, nu primiti doar o cantitate suplimentara de acid linolenic, care este bun pentru inima si vasele de sange, ci, nucile contin, de asemenea, mai multi antioxidanti decat toate celelalte nuci combinate.

In plus, ingredientele protejeaza impotriva stresului, dupa cum au demonstrat cercetatorii de la o universitate americana din Pennsylvania, unde subiectii testati au devenit mai rezistenti la stres dupa ce au mancat nuci timp de cateva saptamani.

Citeste si articolul :   Salmonella, febra tifoida si alte 8 boli care se gasesc in mancarea tip fast food

Nucile macadamia: bogate in acizi grasi omega 3 si 6

Regina nucilor este deosebit de populara datorita gustului sau delicat. Aroma clara, neteda, usoara. Dar compozitia lor avantajoasa a diferitelor grasimi esentiale este interesanta. De exemplu, un raport optim de acizi grasi saturati la insaturati este de acizi grasi omega-3 la acizi grasi omega-6.

Este mai bine sa economisiti niste unt pe zi si, in schimb, sa luati cateva nuci de macadamia din cand in cand pentru a obtine mai multe grasimi sanatoase.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.