Focar de COVID-19 la UPU a Spitalul de Urgenta „Sf. Spiridon” din Iasi

Zece cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” din Iasi au COVID-19, aici fiind depistat, marti, un nou focar. In acelasi timp, focarul de la Institutul de Psihiatrie Socola se mareste.

Directia de Sanatate Publica Iasi a transmis ca marti au fost depistate doua noi ficare de coronavirus.

Este vorba despre Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon”, unde la Unitatea de Primiri Urgente sunt 10 cadre medicale infectate.

„Cadrele medicale pozitive sunt contacti ai unor pacienti pozitivi. Pozitivii au fost izolati la domiciliu, iar contactii directi plasati in carantina. Ancheta ramane deschisa”, au transmis reprezentantii DSP Iasi.

Publicitate

Un alt focar este la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Andrei” din Iasi, unde patru angajati au fost testati pozitiv. Aici, persoanele pozitive au fost au fost izolate la domiciliu, iar contactii directi plasati in carantina.

La Institutul de Psihiatrie Socola focarul se extinde, dupa ce a fost confirmat cu SARS-CoV-2 inca un cadru medical. In cazul acestui focar, initial au fost confirmati cu noul coronavirus 11 pacienti.

Citeste si articolul :   Anamaria Prodan are COVID: „A luat de la..."

Cadrul medical confirmat marti este un asistent medical asimptomatic. In cazul sau s-au aplicat toate masurile de izolare si carantinare. Ancheta ramane in derulare.

Si la Sectia Ingrijiri Paliative 9 cronici focarul se extinde, dupa ce au fost confirmate cu noul coronavirus inca opt persoane (7 cadre medicale si un pacient). In cazul acestui focar, initial au fost confirmate pozitiv 14 persoane (3 cadre medicale si 11 pacienti).

„La retestare, s-au mai pozitivat 7 cadre medicale si un pacient. Pacientii confirmati sunt izolati in spital si monitorizati. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu si monitorizate de medicii de familie”, arata DSP Iasi.

Focarul de l Socola a fost inregistrat in urma cu cateva zile, initial in sectia de ingrijiri paliative, unde au fost confirmate zece cazuri – 7 pacienti si 3 cadre medicale. Apoi, focarul s-a extins si la sectia psihiatrie acuti, cu 11 pacienti fiind infectati, iar in sectia ingrijiri paliative au mai fost confirmati cu COVID-19 inca 3 pacienti.

Citeste si articolul :   Cresc din nou internarile in ATI: 1.288 bolanvi. Sunt 7.067 cazuri noi si 127 decese

Tot la Socola, dar in sectia psihiatrie cronici Barnova, au fost confirmate cu noul coronavirus inca 47 de persoane: 43 pacienti si 4 cadre medicale. In cazul acestui focar, initial au fost confirmate cu noul coronavirus 14 persoane (12 pacienti si 2 cadre medicale)

La Spitalul de Urgenta Sf. Spiridon” din Iasi este focar in evolutie si la sectia de Chirurgie Plastica, unde au fost confirmate cu COVID-19 inca 10 cadre medicale. In cazul acestui focar, initial au fost confirmate pozitiv 6 cadre medicale. Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu si contactii directi au primit decizii de carantina. Ancheta epidemiologica este in desfasurare.

De asemenea, si focarul de la Centrul de Servicii Sociale Bucium se mareste, dupa ce a fost confirmat cu COVID-19 inca un salariat. In cazul acestui focar, initial au fost confirmati cu COVID-19, sapte persoane (3 salariati si 4 beneficiari). In acest caz, la retestarea personalului a mai fost depistat pozitiv un educator. S-a facut igienizarea si dezinfectia spatiilor unitatii, a avut loc reinstruirea personalului privind regulile de igiena personala si portul echipamentului de protectie.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.