Inca patru localitati in carantina. Anuntul oficial

In urma deciziei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad, patru localitati au intrat in carantina. Autoritatile au luat aceasta hotarare din cauza focarelor de coronavirus.

Localitatile carantinate Gurahont, Bontesti, Seleus si Moroda. Masura carantinarii a fost confirmata, sambata dimineata, printr-un ordin al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

“Propunerea carantinarii acestor localitati a fost facuta de Directia de Sanatate Publica Arad, in urma cresterii numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar CJSU a aprobat masura. Carantina a intrat in vigoare de astazi, cand a fost emis un ordin de catre seful DSU, domnul Raed Arafat”, a declarat prefectul judetului Arad, Gheorghe Stoian.

De la inceputul pandemiei, in judetul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 1.045 de persoane, iar 83 au decedat.

Publicitate

327 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar 180 erau internate vineri dupa-amiaza, in timp ce 143 sunt la domiciliu sau au fost externate.

Alte doua localitati au intrat in carantina vineri seara, in judetul Arges.

Citeste si articolul :   Un nou focar la o firma din Romania. Angajatii au fost dusi la spital

”Este vorba de localitatile Balilesti si Darmanesti, intrate in carantina. In prima avem 20 de cazuri confirmate, iar in cea de-a doua 12 cazuri. Am depasit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastica si pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai gasim cate un loc pentru un pacient cu COVID”, a declarat Soare Emanuel Soare.

Politistii si jandarmii sunt la toate intrarile si iesirile din cele doua localitati, potrivit prefectului. Totodata, oficialul mai spune ca in unele momente se fac liste de asteptare pentru cei care solicita o ambulanta in vederea internarii.

Si in judetul Timis s-a decis instituirea carantinarii zonale pentru orasul Faget si satelor – Bichigi, Temeresti si Colonia Mica.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.