O gravida aflata in carantina a nascut. Ce se intampla cu ea si bebelusul

O gravida venita din Italia in urma cu doua zile a nascut vineri la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Craiova, dupa nastere atat mama, cat si copilul fiind in stare buna, potrivit managerului SJU, Teodor Sas.

Gravida a fost transportata la spital cu izoleta si a intrat pe un circuit separat, care ulterior a fost dezinfectat.

„S-a prezentat la spital o persoana aflata in carantina, care urma sa nasca. A nascut, atat doamna care a nascut, cat si copilul sunt in stare buna, sunt izolate in acest moment in salon, au intrat pe un circuit separat in cadrul spitalului, care ulterior a fost dezinfectat. S-au luat toate masurile necesare pentru a evita orice risc de contaminare atat al pacientilor, cat si al personalului medical, au fost prelevate teste pentru coronavirus”, a spus Teodor Sas.

Publicitate

El a precizat ca la SJU Craiova ar mai putea aparea cazuri de persoane aflate in carantina care primesc ingrijiri medicale, iar unitatea medicala va urma procedurile legale pentru evitarea oricarui risc de contaminare.

Vineri, in judetul Dolj sunt in carantina 120 de persoane, scrie huff.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.