Masuri fara precedent in Bulgaria. Cine nu respecta regulile, 5 ani inchisoare si amenzi de pana la 25.000 de euro

Parlamentul Bulgariei a votat vineri in unanimitate pentru declararea starii de urgenta pana la 13 aprilie pentru a contracara raspandirea coronavirusului, dupa ce numarul cazurilor confirmate a crescut la 23.

Starea de urgenta prevede interzicerea calatoriilor spre si dinspre tarile cu niveluri mari de raspandire a coronavirusului si inchiderea scolilor si universitatilor si permite politiei sa intervina atunci cand izolarea impusa persoanelor infectate nu este respectata, relateaza Agerpres.

Guvernul intentioneaza de asemenea sa revizuiasca bugetul de stat pe 2020 pentru a aloca mai multe fonduri pentru sustinerea sistemului de sanatate, le-a spus premierul Boiko Borisov parlamentarilor.

Masuri drastice luate de Bulgaria. Cine incalca restricitiile sanitare, risca cinci ani de inchisoare

Publicitate

Bulgaria a luat masuri de inasprire a legislatiei care prevede de acum pedepse cu inchisoarea de pana la cinci ani impreuna cu amenzi mari pentru cei care incalca restrictiile sanitare impuse pentru a opri raspandirea noului coronavirus, relateaza vineri AFP.

Tara balcanica a declarat stare de urgenta si a ordonat o serie de masuri drastice pentru a limita contaminarea: inchiderea magazinelor ale caror produse nu sunt indispensabile, a barurilor, restaurantelor, scolilor, institutiilor culturale, restrictionarea adunarilor publice.

Conform unei legi adoptate vineri, incalcarea acestor ordonante va putea fi de acum pedepsita cu trei ani de inchisoare si cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 10.000 leva (500 – 5.000 de euro).

Citeste si articolul :   Lidl, decizie de ultim moment. Anunt important pentru clienti

Daca nerespectarea masurilor guvernamentale a condus la deces, contravenientii risca intre 10.000 si 50.000 de leva (5.000 si 25.000 de euro) amenda si cinci ani de privare de libertate.

Orice persoana infectata sau care a fost in contact cu un caz dovedit de infectare cu Covid-19, dar care refuza sa fie izolata va trebui sa plateasca si o amenda de 5.000 de leva (2.500 de euro).

Bulgaria a inchis, de asemenea, granitele pentru cetatenii straini care nu sunt rezidenti permanenti in timpul starii de urgenta, asa cum este cazul in prezent.

Cea mai saraca tara din UE, Bulgaria, cu o populatie de sapte milioane de locuitori, a inregistrat 30 de cazuri de contaminare si un deces cauzat de noul coronavirus, noteaza AFP, potrivit stirileprotv.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.