Rasturnare de situatie in alegerile din Republica Moldova: Maia Sandu trece in frunte, dupa numararea voturilor din diaspora

Rasturnare de situatie in alegerile din Republica Moldova. Surpriza mare la alegerile prezidentiale din Republica Moldova. Maia Sandu, candidata opozitiei, a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. Scorul s-a modificat dupa ce initial a fost data pe locul al doilea la votul din tara. Astfel, dupa ce Comisia Electorala Centrala a inceput sa proceseze si rezultatele votului din diaspora, Maia trece pe primul loc.

Maia Sandu se afla cu 3 procente in fata lui Igor Dodon si mai sunt de numarat voturile din 10 sectii din diaspora.

Maia Sandu conduce cu 35,93 la suta din voturi, pe locul al doilea fiind Igor Dodon cu 32,76 la suta din sufragii, in timp ce Renato Usatii are 16,95 la suta, dupa procesarea a 99,53 la suta dintre procesele-verbale (din 2.133 de sectii de vot dintr-un total de 2.143).

In diaspora, Igor Dodon s-a clasat abia al treilea. Pe locul al doilea este Renato Usatii, actualul primar din Balti, un candidat controversat, populist, dar care si-a facut campanie cu un discurs anti-Dodon.

Citeste si articolul :   Cod galben de vreme severa. ANM anunta ploi torentiale, vant puternic si grindina, pana marti seara. Care sunt judetele afectate

Turul doi al alegerilor va avea loc pe 15 noiembrie, unde vor infrunta Maia Sandu si Igor Dodon.

Cetatenii din capitala Republicii Moldova au votat majoritar tot cu Maia Sandu. Candidata opozitiei proeuropene a castigat categoric la Chisinau in fata lui Igor Dodon, cu 45,20 la suta din voturi, in timp ce Igor Dodon a luat 34,17 la suta . Pe locul al treilea s-a clasat Renato Usatii cu 9,55 la suta.

Autor