Rasturnare de situatie in alegerile din Republica Moldova: Maia Sandu trece in frunte, dupa numararea voturilor din diaspora

Rasturnare de situatie in alegerile din Republica Moldova. Surpriza mare la alegerile prezidentiale din Republica Moldova. Maia Sandu, candidata opozitiei, a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. Scorul s-a modificat dupa ce initial a fost data pe locul al doilea la votul din tara. Astfel, dupa ce Comisia Electorala Centrala a inceput sa proceseze si rezultatele votului din diaspora, Maia trece pe primul loc.

Maia Sandu se afla cu 3 procente in fata lui Igor Dodon si mai sunt de numarat voturile din 10 sectii din diaspora.

Articolul continuă după reclame

Maia Sandu conduce cu 35,93 la suta din voturi, pe locul al doilea fiind Igor Dodon cu 32,76 la suta din sufragii, in timp ce Renato Usatii are 16,95 la suta, dupa procesarea a 99,53 la suta dintre procesele-verbale (din 2.133 de sectii de vot dintr-un total de 2.143).

In diaspora, Igor Dodon s-a clasat abia al treilea. Pe locul al doilea este Renato Usatii, actualul primar din Balti, un candidat controversat, populist, dar care si-a facut campanie cu un discurs anti-Dodon.

Turul doi al alegerilor va avea loc pe 15 noiembrie, unde vor infrunta Maia Sandu si Igor Dodon.

Cetatenii din capitala Republicii Moldova au votat majoritar tot cu Maia Sandu. Candidata opozitiei proeuropene a castigat categoric la Chisinau in fata lui Igor Dodon, cu 45,20 la suta din voturi, in timp ce Igor Dodon a luat 34,17 la suta . Pe locul al treilea s-a clasat Renato Usatii cu 9,55 la suta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.