ULTIMA ORA: E oficial. Florin Citu a anuntat ca se amana plata impozitelor pana la 30 iunie. Se ia in calcul si o solutie pentru cei care au rate la banci

Florin Citu, ministrul interimar al Finantelor Publice, a anuntat printr-un mesaj pe Facebook ca, in contextul actual, se amana plata impozitelor pe cladiri, terenuri si autovehicule pana la 30 iunie.

„Mesaj important pentru toti contribuabilii!

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, in contextul riscului de raspandire a epidemiei cu COVID-19, se proroga primul termen de plata a impozitului pe cladiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020,

De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achita integral, pana la 30 iunie 2020, impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiaza de bonificatia stabilita de Consiliul Local.

Aceste modificari urmeaza sa fie reglementate prin ordonanta de urgenta in prima sedinta de guvern”, este anuntul facut de Florin Citu.

Intrebat de un cetatean daca are in vedere si amanarea platii ratelor la banci, Florin Citu a raspuns: „Lucram la un set de masuri pentru sectoarele afectate din economie”, scrie digi24.ro.

Autor