5 fapte uimitoare despre India

Iata cateva fapte uimitoare despre India care nu sunt nici exagerate, nici inventate.

Cea mai mare democratie din lume, a saptea cea mai mare natiune si gazduieste 1,2 miliarde de oameni. Dar India este mai mult decat numere complexe. Iata o lista de fapte interesante despre India care va vor umple de mirare pentru diversitatea unica.

1. Kumbh Mela este cea mai mare adunare pasnica din lume.

Mai exact cea din 2001, cand intr-o singura zi s-au adunat 40 de milioane de oameni pe malul Ganges. Aceasta congregatie era vizibila din spatiu.

Publicitate

2. Sacrita

Limba care a dat nastere mai multor limbi din intreaga lume, este inca vorbita in multe sate indiene in fiecare zi.

3. Diamante

Prima utilizare a diamantelor dateaza in urma cu 6.000 de ani in India, cand au fost gasite doar in depozitele aluvionare din districtul Guntur și Krishna. Nu au fost gasite in Brazilia pană in 1725. Cele mai mari diamante din lume, Daria-i-Noor, Noor-ul-Ain, Koh-i-Noor, Hope Diamond, Princie Diamond si Regent Diamond au fost gasite in Mina Kollur din Guntur.

4. Poliandria

Citeste si articolul :   12 fapte interesante despre Peru

Exista multe comunitati in India care practica inca poliandria (o femeie care se casatoreste cu mai mult de un barbat).

Unele comunitati despre care se stie ca urmaresc inca poliandria se află în Valea Har ki Dun din Uttarakhand (femeile de aici au autoritate deplina asupra deciziilor conjugale si se bucura de o libertate necunoscuta in multe culturi moderne), zona Jaunsar Bawar de langa Mussoorie, districtul Kinnaur din Himachal, poporul Toda din Dealurile Nilgiri, Khasa din Dehradun, Gallong din Arunachal Pradesh, Mala Madessar, Mavilan etc. din Kerala.

5. Caile ferate

Numarul de persoane care calatoresc zilnic pe caile ferate indiene este egal cu populatia din Australia (peste 23 de milioane).

India este pe lista de dorinte pentru multi calatori si nu este un mister de ce. Peisajul divers, festivalurile colorate si bucataria picanta-fierbinte sunt deja motive suficiente pentru a va face bagajele pentru a vizita Mumbai sau Varanasi.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.