Prof. Rafila, avertisment pentru romani: “Imunizarea in masa e o confuzie in momentul acesta”

Alexandru Rafila, a spus ca virusul nu da semne de incetinire in Romania si trebuie sa ne asteptam ca numarul cazurilor va creste, deoarece nu s-a atins varful pandemiei.

„Astazi am avut cel mai numar de cazuri pentru o zi de sambata. Nu sunt semne deocamdata de incetinire a cresterii. Avem o incidenta la nivel national in ultimele doua saptamani de 3,3 la mia de locuitori. O scadere cel mai devreme ar putea veni in luna decembrie. (…) Imunizarea in masa e o confuzie in momentul acesta. S-ar putea doar cu sacrificii foarte mari. Prevalenta nu depaseste 10% in majoritatea tarilor. (…) Trebuie sa incetinim imbolnavirea pana la aparitia unui vaccin. (…) Varful pandemiei nu e in momentul acesta, in niciun caz”, a declarat prof. Rafila.

Rafila: “Vor fi cel putin 10.000 de cazuri pe zi”

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfarsitul lunii decembrie, in limita altor masuri, cred ca numarul de cazuri va inregistra unul cu 5 digiti, adica vor fi cel putin 10.000 de cazuri pe zi”, a mai spus Rafila.

„Masurile luate pana acum probabil ca nu sunt suficiente pentru ca, din punctul meu de vedere, anumite masuri au fost foarte tarziu luate, iar sistemul de sanatate publica a fost nefunctional, in buna parte, incepand din luna iunie” a declarat Rafila, punctand ca „un pachet de masuri eficiente trebuie sa abordeze toate palierele”, a declarat reprezentantul Romaniei la OMS.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.