Alexandru Rafila: “Trebuie sa ne asumam politic inchiderea totala”

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, a vorbit despre o posibila carantinare a sectoarelor din Capitala. Profesorul recomanda o solutie extrema.

„Constat o crestere rapida a numarului de cazuri. Trebuie sa fim constienti ca ne aflam intr-o situatie dramatica. Trebuia sa avem o extrem de buna pregatire in vara, apoi educatia angajatilor, autoritatile locale sa comunice cu angajatorii pentru a asigura decalarea programului de lucru, care nu se respecta. Daca avem o reteta miraculoasa, as vrea sa o stiu si eu…

Disputele politice au ajuns sa ma oboseasca. O astfel de abordare (n.red. – politica) ar crea tabere care vor duce la raspandirea epidemiei. Este imposibil (n.red. – sa se mai continue asa). Joi am intrat intr-un soi de relaxare. Trebuie sa ne asumam politic inchiderea totala. Situatia trebuie gestionata, nu are nicio legatura cu culoarea politica”.

Publicitate

Rafila recomanda modelul Germaniei

Publicitate

Reprezentantul Romaniei la OMS spune ca cea mai buna varianta pentru Romania este modelul german, care implementeaza masuri de limitare a activitatilor sociale, dar cu pastrarea scolilor in activitate. „Sunt adeptul mentinerii scolilor in varianta deschisa, nu copiii sunt principala sursa de transmitere a infectiei, chiar ieri am citit un studiu pe tema asta. Mijloacele de transport in comun sunt principala sursa de transmitere”.

Citeste si articolul :   Informatie de ultima ora! in Bucuresti si Cluj nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare in etapa 2

Profesorul Rafila spune ca in acest moment ar fi ideala inchiderea sectoarelor Bucurestiului, o carantina pe sectoare, deoarece in curand capacitatea sectiilor ATI va fi depasita. Totodata, medicul, mai recomanda restrictii tintite pentru angajatori pentru a se evita colapsul economic pe viitor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.