Raed Arafat a facut anuntul ingrijorator: Ce localitati ar putea intra in carantina. Se inchide Vama Veche?

Seful DSU, Raed Arafat,  a facut mai multe declaratii la Digi24. Secretarul de Star  a atras atentia ca acest virus nenorocit se raspandeste tot mai mult in Romania . Medicul a mai spus ca anumite localitati ar putea sa intre in carantina.

Secretarul de Stat a prezentat evolutia de la 1 iunie a numarului localitatilor din Romania cu cel putin un caz de covid-19 raportat la 14 zile.

„Asta inseamna ca se raspandesc cazurile. Un caz nu e mare problema. Nu spunem ca aceasta localitate are o mare problema, dar faptul ca numarul localitatilor este in crestere este un semnal si bineinteles ca aici se pot intampla, pana descoperim un caz, ca mai sunt si altele asimptomatice in jur, care pot raspandi virusul la alte persoane, dintre care o parte sa devina simptomatici si sa se afle despre ei”, a spus Arafat.

Secretarul de Stat face apel ca oamenii sa inteleaga  ca trebuie sa respecte masurile minime au fost cerute, de la masca la distantare, la spalatul pe maini, la dezinfectare.

„Daca ei ne-ar ajuta cu acest lucru si ar respecta regulile, n-am mai ajunge la momentul in care s-ar putea sa trebuiasca sa restrictionam niste activitati pe zone limitate sau sa incepem sa avem controale mult mai intense pe respectarea regulilor, sa se aplice amenzi, sanctiuni. Nu doresc acest lucru, dar trebuie sa gasim o solutie”, a precizat Raed Arafat.

Ce se intampla cu localitatile in care numarul de cazuri creste tot mai mult?

„Se ia procentul celor pozitivi la populatia zonei respective, se ia raspandirea, se iau si alte criterii – complianta populatiei cu masurile de protectie, mai multe chestii pe care le analizeaza in mod normal DSP-ul, Comitetul judetean pentru situatii de urgenta si trebuie sa le avizeze Institutul National de Sanatate Publica pana se emite ordinul de izolare a zonei sau de luare a unor masuri in zona. S-ar putea, la nivel local, sa se ia masuri mergand de la inchiderea parcurilor la interdictia (circulatiei – n.r.) pe anumite zone si toate aceste aspecte care pot limita contactul si pot creste distanta. Orice poate sa se intample, pe un plan zonal, inclusiv inchiderea teraselor, pentru limitarea raspandirii”, a aratat acesta. Mai mult chiar, in conditiile noii legi se poate face o carantina zonala”, a declarat Seful DSU.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, 16 iulie 2020. Veste proasta, din pacate! Anuntul oficial al autoritatilor

Ce se intampla cu Vama Veche?

„De fapt, la Vama Veche se intampla transmiterea, dar manifestarea bolii, dupa cateva zile, apare la om acasa, cand ajunge la el acasa”, a mai spus Secretarul de Stat.

„Astazi exact acesta a fost scopul videoconferintei cu premierul: sa se intensifice cat mai mult controalele pe respectarea regulamentelor care sunt impuse, pentru ca asta este solutia, in final.

Noi am zis-o de la inceput, vom convietui cu acest virus, virusul nu va disparea, viata normala in totalitate, cum a fost inaintea acestui virus, inca nu e posibila si atunci este clar ca noi va trebui sa luam masuri, daca vrem sa ajungem sa traim viata cat mai aproape de normal, sa luam masuri ca regulile sa se respecte, avand in vedere ca in societate avem multi care recomanda nerespectarea regulilor si ataca masurile care sunt luate de autoritati”, a mentionat Raed Arafat.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.