Biscuiti de casa – un desert delicios de simplu

Biscuitii sau cookie-urile au devenit extrem de populare in ultimul timp, iar cum vremea de afara este una prielnica de a sta in casa, uite cum poti sa iti faci biscuitii tai deliciosi pe care sa ii savurezi alaturi de o cafea.

Retetele de biscuiti sunt produse de patiserie si aluatul din care acestia se fac se poate mula extrem de bine cu diverse forme ca ulterior sa fie decorati dupa gustul fiecaruia.

De la semilune, stelute, diverse forme precum dovleac, brad, aluatul de biscuit se poate transforma din banali si simpli biscuiti in adevarate prajiturele care te vor cuceri numai din priviri. Bineinteles ca pe langa reteta trebuie sa apelezi la imaginatia ta sau poti chiar sa ii implici si pe cei mici din casa ta.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

Publicitate

75 g zahar
125 g de unt moale (minim 82% grasime)

20 g zahar vanilinat
250 g faina
1 varf de sare

Citeste si articolul :   Prajitura cu branza cremoasa, o reteta usoara si rapida

1 ou (marimea M)

Publicitate

Se amesteca ingredientele uscate iar in mijlocul lor se face un gol (precum un crater) si se pune untul moale taiat cubulete si cu ajutorul degetelor vei incepe sa framanti acest aluat pana simti nevoia de adauga ceva lichid. In acel moment adaugi oul pe care l-ai batut usor inainte ca pentru omleta. Continui sa amesteci aluatul pana cand se omogenizeaza toate ingredientele.
Se pune aluatul obtinut intr-o folie alimentara si se da la rece (in frigider) pentru minim 2 ore.

Dupa ce aluatul a stat la frigider pentru minim 2 ore, il scoti si il imparti in 3 bucati egale. Incepi sa lucrezi la prima bucata, dar pe celalalte 2 bucati le bagi din nou la frigider pentru a nu se inmuia.

Intinzi aluatul cu ajutorul unui sucitor iar grosimea acestuia ar trebui sa fie de cca 2-4 mm. Acum poti sa tai aluatul intins cu ce forme iti doresti (inimioare, stelute, dovleac, forma normala de biscuit patrati, cum iti doresti tu.

Citeste si articolul :   6 reguli de aur pentru cartofi crocanti la cuptor

Intr-o tava se pune foaie de copt pe care asezi biscuiti. Se dau la copt in cuptorul preincins la 200°C, iar in momentul in care introduci tava se seteaza la 170-180°C pentru cca 10 minute.
Dupa 10 minute se scot si se aseaza pe un gratar pentru a se racori. La fel vei proceda si cu restul aluatului.

Se pot decora cand s-au racit cu ciocolata topita.

Biscuiti de casa se pot pastra pentru cca 2 saptamani in camara.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.