Prajitura cu branza cremoasa, o reteta usoara si rapida

Aceasta prajitura este plina de o branza cremoasa, arome de vanilie si se pregateste destul de usor, reusind astfel sa-i cuceresti pe toti pofticiosi cu aceasta reteta.

Pentru a realiza aceasta prajitura ai nevoie de:

500 g de branza cremoasa (40 % grasime)

500 g de branza cremoasa (20% grasime)

Publicitate

3 oua (marimea M)

300 g zahar

8 linguri de pesmet

½ pachet de praf de copt

125 g unt (minim 82% grasime)

1 esenta vanilie si 1 esenta portocale (dupa gust)

Pentru a pregati aceasta prajitura ai nevoie doar de cca 15 minute si apoi de inca 50 minute timpul pe care prajitura il petrece in cuptor.

Topeste untul si apoi amesteca-l incet si cu grija peste ouale batute spuma cu zaharul in prealabil.

Apoi adauga incet si treptat si restul ingredientelor: praful de copt, 6 linguri de pesmet (nu se pune tot pesmetul pentru ca vei mai avea nevoie pentru a tapeta tava), si esentele de vanilie si portocale. Mare atentie sa nu folosesti mixerul, ci o spatula sau lingura.

Pregateste o tava pe care o ungi cu unt si o tapezi cu pesmet. In aceasta tava vei adauga compozitia de branza pe care o intinzi uniform cu o spatula si o introduci in cuptorul preincins la 170°C si pe care o vei lasa in cuptor aproximativ 50 de minute. Daca doresti cu aproximativ 15 minute inainte de a opri cuptorul poti scoate prajitura o ungi cu putin gem de caise si apoi presari cativa fulgi de migdale. Astfel vei avea un gust usor oriental si prajitura va avea un aspect minunat.

Aceasta reteta de prajitura cu crema de branza este una dintre ce le mai rapide, usoare si delicioase retete cu care sigur ii vei cuceri pe cei de langa tine.

Pentru a obtine rezultate spectaculoase in bucatarie atunci cand pregatesti dulciuri uite cateva sfaturi care te vor ajuta pe viitor:

foloseste intotdeauna ingredientele la temperatura camerei (in special ouale);

foloseste mereu unt cu o grasime de minim 82% grasime;

Citeste si articolul :   Salata de cartofi cu care surprinzi orice invitat. E usor de facut si cuceresti pe toata lumea cu gustul ei

laptele, de asemenea, cand il folosesti trebuie sa aiba un continut ridicat de grasime;

smantana pentru frisca trebuie sa aiba un continut de minim 32 % grasime pentru a obtine un rezultat minunat si bineinteles trebuie sa aiba o temperatura de cca 4°-6°C atunci cand o folosesti;

utilizeaza cantarul de bucatarie pe cat posibil, deoarece gramajul trebuie mereu respectat pentru a obtine reteta dorita;

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.