Record de cazuri Covid-19 in Italia.Se impun restrictii suplimentare

Italia a raportat sambata un numar record de 19.644 noi cazuri de coronavirus, iar Guvernul ia in calcul introducerea unor restrictii suplimentare.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat ca doreste sa evite un alt episod de restrictii similare celor din prima parte a anului. Totusi, in unele regiuni ale tarii a fost interzisa circulatia oamenilor pe timpul noptii, iar Guvernul va decide curand ce alte masuri se vor aplica la nivel national.

Conte s-a angajat sambata sa accelereze programul de ajutor pentru intreprinderile afectate de criza, dar a declarat ca saptamanile viitoare vor fi extrem de dificile. „Nu putem lasa garda jos”, a adaugat el.

Potrivit unui proiect de decret, citat de Reuters, salile de sport si piscinele publice ar putea fi inchise, iar barurile si restaurantele si-ar putea limita programul pana la ora 18. De asemenea, deplasarile in afara localitatii de domiciliu nu vor fi incurajate.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Situatia din Italia nu difera cu mult de cea a altor state europene: oamenii sunt nemultumiti de restrictiile care ameninta economia nationala, in timp ce numarul de cazuri de Covid-19 nu intra pe o panta descendenta, ba chiar inregistreaza o crestere tot mai rapida. Vineri, sute de locuitori din Napoli s-au adunat in semn de protest impotriva carantinei nocturne.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, apel disperat: "Au o sansa mult mai buna sa scape..."

La inceputul saptamanii, guvernatorii locali au solicitat introducerea unor restrictii de circulatie pe timpul noptii in Campania, Lombardia si Lazio – in jurul capitalei Roma. Orasul Milano, grav afectat de coronavirus in primavara, a inregistrat sambata peste 1.000 de cazuri de Covid-19. Regiunile nordice din Piemont si sudul Siciliei sunt, de asemenea, pe lista autoritatilor. Noi restrictii sunt asteptate si in alte regiuni ale Italiei.

Serviciile de sanatate publica sunt suprasolicitate, iar oficialii au redeschis unitatile temporare de terapie intensiva construite la inceputul pandemiei. Rata mortalitatii ramane cu mult sub nivelul anterior, de peste 900 de decese pe zi, dar a crescut constant, sambata fiind raportate 151 de victime ale Covid-19.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.