5 alimente si bauturi care cresc anxietatea

Adesea, anxietatea si nervozitatea apar nu numai din stresul frecvent, ci si din alimentele pe care le consumam. Anumite alimente pot provoca cresteri ale glicemiei, care, la randul lor, exacerbeaza sentimentele de anxietate si, in unele cazuri , chiar declanseaza un fel de atac de panica. Iata cateva alimente care va pot creste anxietatea atunci cand sunt consumate frecvent.

Dulciuri

Alimentele bogate in zahar, cum ar fi prajiturile, fursecurile, tartele si bomboanele pot provoca cresteri ale nivelului de zahar din sange, transformandu-va instantaneu intr-un pachet de nervi. Prin urmare, daca vrei sa te simti relaxat si calm, incearca sa nu consumi prea multe  dulciuri.

Bauturi carbogazoase si sucuri de fructe

Bauturile carbogazoase si sucurile de fructe, cum ar fi dulciurile, sunt bogate in zahar, ceea ce poate provoca cresteri ale glucozei. In ciuda faptului ca sucurile contin fructe naturale, au foarte putine fibre dietetice, astfel incat sunt absorbite de organism prea repede. Daca doriti sa beti suc, faceti unul proaspat stors: este mult mai sanatos si mai gustos decat cel ambalat si, in plus, nu provoaca anxietate nejustificata.

Cafea, ceai, bauturi energizante

Bauturile care contin cofeina (cafea, ceai, bauturi energizante, unele bauturi racoritoare etc. ) nu numai ca revigoreaza, dar provoaca si anxietate, care este adesea insotita de ameteli usoare si tremuraturi ale mainilor. Faptul este ca cofeina actioneaza asupra sistemului nervos central si periferic si poate provoca un raspuns stresant de lupta sau fuga.

Semifabricate si carne procesata

Alimentele semifabricate  si carnea procesata  pot provoca inflamatii in organism, ceea ce duce adesea la cresterea nervozitatii. In plus, aceste produse inrautatesc compozitia microflorei intestinale, de care depinde functionarea normala a multor sisteme ale corpului nostru, inclusiv a celui nervos.

Citeste si articolul :   Margarina, dulciuri si inca 5 alimente care accelereaza imbatranirea

Alcool

Se crede ca alcoolul este linistitor, dar in realitate nu este pe deplin adevarat. De multe ori afecteaza calitatea somnului si provoaca cresteri ale glicemiei, ducand la anxietate. Prin urmare, daca doriti sa va relaxati, de exemplu, dupa munca, atunci in loc de alcool, este mai bine sa beti o ceasca de ceai din plante sau lapte cald cu miere.

Autor