Dr. Imbri, avertisment sumbru: “Putem depasi 5.000-6.000 pe zi”

Medicul Emilian Imbri a declarat ca, din estimarile facute de virusologi reiese ca putem ajunge din nou la aproape 6.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

Dr. Emilian Imbri a mentionat ca romanii cu imunitate scazuta vor avea nevoie si de a treia doza de vaccin.

„Tinand cont ca la copii vaccinarea nu a inceput inca si nu s-au facut inca presiuni pentru vaccinarea copiilor, asta insemana cam cinci milioane de suflete, mai luam in calcul ca o parte din populatie e plecata din tara – 3 milioane – si mai ramanem cu cei care s-au vaccinat, unii au facut boala, unii au anuntat, altii nu au anuntat si e un procent semnificativ. Daca in Israel se considera ca 10% din populatie a facut boala si se adauga peste cei vaccinati, putem lua ca discutie ca un numar insemnat de oameni au facut boala si au imunitate si ajungem la 45-50%, dar din populatia care locuieste in Romania. Asta inseamna ca e bine”, a declarat dr. Emilian Imbri, miercuri,pentru B1.

Citeste si articolul :   Premiera la Matei Bals: 3 pacienti cu Covid 19 au primit plasma de la donatori vindecati

Romanii sunt relaxati

„Pentru ca am vorbit fara sa fac inca glume… Romanii sunt, in general, relaxati. E un specific, o calitate a romanului, e relaxat si merge pe principiul «las ca merge, las sa se intample si vedem apoi». Eu sunt convins ca cei care s-au vaccinat vor face si a treia doza”, a mai spus dr. Imbri.

„Oficial, nimeni n-a spus ca din septembrie incepem sa ne revaccinam, dar neoficial voci pertinente si oficiale – colonelul Gheorghita si mai multi politicieni – au spus ca poate din septembrie incepem vaccinarea persoanelor care au probleme si o imunitate mai scazuta. E o nuanta foarte buna. Eu cred ca persoanele astea sigur vor veni la vaccinare”, a mai spus medicul.

„Se vehiculeaza printre specialisti, epidemiologi si virusologi, ca vom ajunge probabil la 1.500 de cazuri pe zi. E posibil, dar nu poti sa dai o data exacta. Daca faceti un calcul matematic, o sa constatati ca putem depasi 5.000-6.000 pe zi, avem de unde, apropo de populatia care ar putea fi expusa”, a mentionat dr. Imbri.

Citeste si articolul :   Adina Alberts, pusa la zid de un cunoscut medic: ”E un nimeni in lumea medicala”

Fostul manager al Spitalului „Victor Babes” din Bucuresti considera ca este nevoie de doua schimbari in strategia de vaccinare: trebuie vaccinate persoanele care ajung in aceasta perioada in Romania, deoarece ele au circulat si pot aduce noile tulpini de virus, si trebuie convinsi oamenii ca nu au de ce sa se teama de efectele adverse ale vaccinului: „orice prospect al oricarui medicament are doua pagini de contraindicatii”.

Autor