Iohannis: Testarea se face la persoana suspecta de infectie, nu la tot poporul

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca, asa cum recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), testarea se face la persoanele suspecte de infectie, nu in masa, asa cum cer „foarte multi participanti la discutia publica”. Seful statului spune ca a cerut cresterea capacitatii de testare.

„La inceputul epidemiei, capacitatea de testare a fost de cateva zeci de testari pe zi, s-a ajuns la cateva sute si acum suntem aproape de 10.000, intr-o luna si jumpatate. (…) Ministerul Sanatatii, in special ministrul Tataru, s-a miscat foarte bine aici si a luat toate masurile ca sa crestem capacitatea de testare. Nu suntem in coada Europei, suntem la un nivel acceptabil pentru populatia Romaniei. Nu putem compara 100.000 in Germania cu ce avem in Romania, pentru ca populatia Germaniei e cu mult mai mare fata de cea a Romaniei”, a afirmat, intr-o conferinta de presa, seful statului.

Klaus Iohannis a spus, in acest context, ca „sunt foarte multi participanti la discutia publica care solicita testari in masa”.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Autocar cu 46 de pasageri in flacari pe DN1

„Avem comunicari de la Organizatia Mondiala a Sanatatii ca nu prea face sens, ca nu prea are rost sa facem testari in masa. Testarile trebuie facute la persoanele care prezinta un risc sau care sunt suspecte de infectie. Testarea se face la persoana suspecta de infectie, nu la tot poporul. Totusi, am solicitat sa avem un numar mai mare de testari pe zi, inclusiv in perioada cand epidemia va bate in retragere. Cu cat mai multe testari sunt posibile, cu atat mai siguri putem fi ca persoanele suspecte de infectie vor fi testate”, a adaugat presedintele Romaniei.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.