Doliu in lumea cinematografiei. A incetat din viata marele actor Sean Connery

Doliu in lumea cinematografiei. Sir Sean Connery a decedat sambata, la varsta de 90 de ani.  A fost primul interpret al lui “James Bond” pe marele ecran (“Dr. No”, 1962) si castigator al unui Oscar la categoria cel mai bun actor in rol secundar in filmul “The Untouchables” (1987),

Thomas Sean Connery s-a nascut pe 25 august 1930, in Edinburgh, intr-o familie cu origini irlandeze si scotiene. A fost votat „cel mai sexi barbat in viata” de revista People, in 1989, iar in 1999, la varsta de 69 de ani, a fost ales „cel mai sexi barbat al secolului”.

Connery a fost intrebat de un producator local de teatru daca nu vrea sa se alature corului pentru productia muzicala “South Pacific” ce urma sa se joace pe Drury Lane din Londra.

“Nu aveam voce, nu stiam sa dansez, insa puteam arata bine stand acolo”, declara, mai tarziu, Connery. La prima repetitie pe care a avut-o s-a hotarat asupra carierei de actor si si-a ales numele de scena – Sean -, deoarece ii amintea de eroul sau favorit, Shane, jucat de Alan Ladd.

Primul rol important l-a avut in filmul ”No Road Back” (1957), insa succesul a venit in 1958, cand a fost distribuit in ″Another Time, Another Place″⁣ (1958), unde a avut-o ca partenera pe Lana Turner.

Dupa productiile de televiziune „Macbeth” (1961) si „Anna Karenina” (1961), pentru Sean Connery recunoasterea internationala a venit in 1962, odata cu rolul James Bond in „Dr. No”. El a mai interpretat partitura in „From Russia with Love” (1963), „Goldfinger” (1964), „Thunderball” (1965), „You Only Live Twice” (1967), „Diamonds Are Forever” (1971).

In 1999, Sean Connery a semnat productia filmului ″Entrapment″⁣, in care a si jucat, alaturi de Catherine Zeta-Jones. Actorul a fost rasplatit, in 1999, cu premiul Publicului pentru cel mai bun actor acordat de Academia Europeana de Film.

Un an mai tarziu a jucat in “Finding Forrester″ (2000), considerat a fi unul dintre cele mai bune filme in care a aparut, urmat de rolurile din ″⁣The League of Extraordinary Gentlemen″⁣ (2003) si de “Indiana Jones: Making the Trilogy” (2006). Actorul scotian si-a pus la dispozitie vocea, in 2012, pentru un personaj din lungmetrajul animat ″⁣Sir Billi″⁣.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.