Avertismentul unui cunoscut medic militar: „Forme atipice de Covid-19″

Medicul Alexandru Cezar Andritoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, a publicat doua fotografii cu plamanii infectati ai unei femei care nu prezenta comorbiditati, nu avea simptome specifice Covid-19, iar saturatia in oxigen era 98%.

Cunoscutul medic craiovean trage un semnal de alarma si spune ca pacientii infectati cu noul coronavirus pot prezenta simptome atipice.

“Forme atipice de Covid-19. Toti medicii care se confrunta cu patologia Covid-19 ar trebui sa se gandeasca la aceasta boala si in cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate” aparute in plina stare de sanatate! Unii ma vor intreba ce inteleg prin simptome ciudate! Medicii inteleg ce spun! Astazi am depistat un caz de Covid 19 la o pacienta relativ tanara, fara febra, fara tuse..fara niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul ca am folosit ecografia pulmonara ce mi-a relevat modificari sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar.

Examinarea tomografica a fost concludenta. Ulterior, a urmat si confirmarea serologica. Simptomele pacientei erau doar astenie marcata, ameteli, somnolenta. Saturatia in oxigen 98%! Fara comorbiditati!”, a scris medicul militar.

In postarea sa, medicul a aratat ce modificari au suferit plamanii pacientei confirmate cu Covid-19, iar fiecare fotografie a fost insotita de explicatii.

“Opacitati “in sticla mata” dispuse la periferia plamanilor…foarte concludente…”, a scris dr. Alexandru Andritoiu.

“Imagine de ecografie pulmonara cu o banda alba in spatele pleurei -Linii B confluente- sugestiva pentru inflamatia alveolo-interstitiala”, a explicat medicul militar.

Medicul Cezar Andritoiu spune ca autoritatile ar trebui sa emita un Registru National in care sa fie trecute chiar si formele atipice.

“Concluzie: este nevoie de un Registru National de semne si simptome tipice si atipice ale infectiei cu noul coronavirus! Definitia de caz folosita in prezent este o aiureala!”, a mentionat medicul militar.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.