Un bolnav cu COVID din Medias a decedat asteptand sa se elibereze un pat de terapie intensiva in vreun spital

Un bolnav cu COVID-19 internat in Spitalul Municipal din Medias a decedat vineri, in timp ce astepta sa fie transferat intr-o sectie de Terapie Intensiva dintr-un alt spital, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu.

„A murit. S-a cerut sa fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicaieri, pentru ca nu sunt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer si ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai ca a avut multe comorbiditati (…), trebuia intubat”, a spus medicul Gabriel Budescu.

Spitalul Municipal din Medias are sectie ATI unde exista sase paturi, dar acestea sunt pentru pacientii care nu sunt infectati cu coronavirus si nu sunt pregatite pentru bolnavii cu COVID-19. Directorul DSP Sibiu a anuntat ca Spitalul Municipal din Medias a anuntat ca face pregatiri pentru ca de luni sa fie alocate trei paturi ATI pentru pacientii COVID-19.

Gabriel Budescu a declarat ca sansele erau destul de mici. „85% din pacientii care sunt la ATI intubati se duc. Cam asta este sansa, care este foarte mica”, a afirmat el.

Rata de vindecare de COVID-19 la ATI in Sibiu este, in medie, de doi pacienti, in timp ce zece decedeaza.

Citeste si articolul :   Romania lovita de fenomene extreme. Cum se schimba vremea in orele urmatoare

Potrivit directorului DSP Sibiu, Sectia ATI de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta are in total 12 paturi pentru bolnavii infectati cu noul coronavirus si toate sunt ocupate in acest moment. Pacientii cu COVID-19 care sunt internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si au nevoie urgenta sa fie intubati, neavand loc liber la Sectia ATI, asteapta sa fie transferati la alte spitale din tara, potrivit prefectului Mircea Cretu si directorului spitalului, Liliana Coldea.

Situatia epidemiologica in judetul Sibiu s-a inrautatit vineri, cand au fost raportate si patru cazuri de copii bolnavi de COVID-19, in Sectia ATI de la Spitalul de Pediatrie, toti avand comorbiditati si unul fiind intubat.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis vineri ca si in municipiul Sibiu devine obligatorie purtarea mastii si unitatile de invatamant vor desfasura cursurile doar online, incepand de sambata, timp de 14 zile, dupa ce s-a inregistrat o rata de infectare cu noul coronavirus de 3,24 la mia de locuitori, informeaza Prefectura.

Autor