Inca un oras mare din Romania a intrat in Scenariul Rosu

Inca un oras in Scenariul Rosu. Municipiul Arad a trecut in scenariul rosu deoarece a fost depasit pragul de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 locuitori.

Decizia a fost luata in Comitetul pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Arad

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a transmis ca toate scolile si gradinitele din municipiul Arad vor fi in scenariul rosu incepand de luni, timp de doua saptamani, pentru ca vineri a fost atinsa incidenta de 3,08 cazuri la 1.000 locuitori.

In acest context 124 de unitati scolare, cu 30.029 copii, isi vor desfasura activitatea online. La acestea, se mai adauga inca 15 clase de elevi sau de prescolari din alte localitati, cu un total de 328 copii, care vor avea doar activitati online, pentru ca in aceste cazuri este vorba de copii sau dascali confirmati cu SARS-CoV-2.

Publicitate

In scenariul galben vor invata copiii din 154 unitati scolare, iar in scenariul verde vor ramane 169 unitati scolare.

In anuntul transmis pe retelele de socializare catre parinti si elevi, se mentioneaza ca orarul claselor ramane acelasi ca in cazul prezentei fizice la cursuri. La Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” Arad, de exemplu, orele online vor avea 40 de minute, cu pauze de 20 de minute.

Masca de protectie este obligatorie

Obligativitatea purtarii mastii de protectie, inrea in vigoare de sambata. Aceasta trebuie sa acopere nasul si gura. Masca este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de cinci ani in toate spatiile publice inchise si deschise, aglomerate si neaglomerate.

Totodata, organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte va fi interzisa de sambata, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, va fi interzisa in interiorul cladirilor. Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare va fi permisa doar pentru persoanele cazate in respectivele unitati si activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc va fi interzisa.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.