Orasul Arad, aproape de scenariul rosu. Autoritatile judetene anunta restrictii

Orasul Arad este foarte aproape de scenariul rosu din cauza inmultirii numarului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Presedintele Consiliului Judetean Arad spune ca este o chestiune de ore pana la depasirea pragului stabilit prin lege si anunta anumite restrictii.

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa, ca intrarea in scenariul rosu este iminenta si ca autoritatile s-au pregatit pentru masurile care vor fi luate.

„Este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Arad sa intre in scenariul rosu Covid-19. De aceea, astazi am cerut convocarea Comitetului pentru Situatii de Urgenta, sa fim proactivi, nu reactivi, sa luam cat mai repede masurile prevazute de lege dupa ce incidenta cazurilor depaseste 3 la mia de locuitori. Astazi suntem la 2,96 cazuri la mie. Vor urma restrictii pentru zilele urmatoare, iar ele au ca scop limitarea raspandirii bolii. Stiu ca este incomod si pentru unii chiar suparator, dar avem obligatia sa respectam legea si sa protejam sanatatea si chiar viata aradenilor cat mai bine posibil. Va rog sa faceti tot posibilul sa va protejati si sa ii aparati si pe cei de care va pasa. Sanatatea si viata fiecaruia sunt foarte importante”, scrie in comunicatul de presa semnat de presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca.

Citeste si articolul :   ANM a facut anuntul! Fenomen meteo inedit in Romania. Ce se intampla cu vremea

Daca se va intra in scenariul rosu toate scolile si gradinitele din orasul Arad vor face doar cursuri online, purtarea mastii de protectie va fi obligatorie in toate spatiile publice din oras, iar restaurantele, cafenelele si cazinourile se vor inchide.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.