5 moduri pentru a-ti imbunatati in mod natural vederea

Viziunea scazuta este cel mai frecvent asociata cu hipermetropie sau miopie. Ce influenteaza acest lucru? Expertii in sanatate citeaza nutritia, genetica, tulpina ochilor si imbatranirea ca fiind principalii vinovati ai tulburarilor de vedere.

Iata 5 dintre cele mai bune remedii casnice pentru a va imbunatati vederea. Sunt simple si nu iti vor lua mult timp:

1. Acupunctura.

Masati fiecare dintre punctele de presopunctura in jurul colturilor ochilor. Faceti acest lucru de mai multe ori pe zi timp de 5-10 secunde.

Mergeti descult pe iarba dimineata cand este roua pe ea. Faceti acest lucru timp de cel putin 30 de minute. De asemenea, ajuta la imbunatatirea vederii, deoarece activeaza nervul asociat cu picioarele.

Publicitate

2. Migdale

Migdalele imbunatatesc vederea datorita acidului gras omega-3, a continutului de antioxidanti si a vitaminei E. In plus, ajuta la cresterea concentratiei si a memoriei.

Iata reteta:

-Inmuiati 5-10 migdale in apa si lasati peste noapte.

-A doua zi dimineata, curatati migdalele si radeti-le.

Citeste si articolul :   Sfantul Nicolae 2020. Ce trebuie sa afaci in ajun pentru spor, sanatate, fericire si noroc

-Bea pasta rezultata cu un pahar de lapte cald.

Faceti acest lucru zilnic timp de cel putin cateva luni.

3. Clipeste frecvent.

Acesta este unul dintre remediile casnice pentru imbunatatirea vederii care necesita un efort minim. Clipitul este un mod natural de a reda umezeala ochilor. Asigurati-va ca faceti acest lucru la fiecare 5-6 secunde. Ar trebui sa va obisnuiti sa clipiti mai des daca nu o faceti deja. De asemenea, puteti inchide ochii timp de 5-10 secunde. Faceti acest lucru atunci cand stati mult timp pe calculator. Acest lucru le va permite ochilor sa se odihneasca.

4. Exercitiu pentru ochi

Acest exercitiu nu necesita o anumita pozitie din partea dvs. si nici mult timp.

-Rotiti ochii in sensul acelor de ceasornic. Apoi incet in sens invers acelor de ceasornic.

-Asigurati-va ca, dupa finalizarea unui set, clipiti de cateva ori.

-Continuati sa faceti acest lucru de cel putin 4-5 ori pe zi.

5. Expunerea la caldura.

Acest lucru va ajuta la reactivarea muschilor ciliari si a lentilei ochiului. Potrivit culturii chineze, soarele contine energii vitale care sunt esentiale pentru sanatatea ochilor si a intregului corp.

Citeste si articolul :   Ce poate ajuta la ameliorarea durerilor si tensiunii gatului

-A sta la soare. Lasa soarele sa straluceasca direct pe pleoapele inchise. Respirati profund in timp ce faceti acest lucru. Faceti acest lucru cel putin o data pe zi timp de cateva minute. Apoi faceti urmatoarele:

-Frecati palmele impreuna. Apoi, asezati usor palmele pe ochii inchisi fara a le face presiune.

-Inchideti complet ochii, astfel incat sa nu vedeti nicio lumina. Faceti acest lucru de mai multe ori pe zi. In acelasi timp, imaginati-va ceva placut.

Publicitate

Publicitate

Autor