11 remedii naturale eficiente pentru intepaturile de tantari

In special in perioadele de caldura mare, tantarii ne ingreuneaza viata. Serile noastre sunt perturbate si devine dificil sa evitam intepaturile lor. Retetele bunicii pe care le oferim in acest articol pot fi la fel de eficiente, ramanand in acelasi timp naturale si fara riscuri pentru mediu si sanatate.

Uneori, eruptia si mancarime din intepatura de tantar poate fi deosebit de neplacuta, in functie de locul in care ati fost intepat. In plus, este posibil ca unii tantari sa transmita boli precum: febra galbena, virusul West Nile, febra dengue, malaria, virusul Zika, encefalita (o infectie a creierului) sau chiar virusul. Iata, fara alte intrebari, o selectie de 11 remedii casnice pentru a trata roseata si mancarimea asociate cu intepaturule de tantari.

Lotiune de calamina

Compusa din oxid de zinc si fier, lotiunea de calamina amelioreaza roseata si calmeaza mancarimea imediat. Aceast trebuie aplicat adirect pe zona respectiva.

Otet

Daca nu dispunem de uleiuri, otetul poate fi aproape la fel de util. Este bun orice otet, dar ar fi de preferat otetul de mere, fiind mai putin acid. Se inmoaie un tampon de bumbac in otet, se aplica pe intepatura si gata. In cazul cand sunt multe intepaturi pe corp, se poate face o baie partiala, cu trei cesti de otet, turnate in apa din baie.

Arnica

Originara din regiunile europene, arnica este o planta cunoscuta pentru a contracara simptomele muscaturilor de insecte, care sunt roseata si inflamatia. Pentru a o folosi, va trebui sa diluati doar o lingura de tinctura de arnica in jumatate de litru de apa . Apoi masati solutia pe zona cu pricina.

Citeste si articolul :   Patrunjelul si puterile sale miraculoase pentru sanatate

Miere

Mierea este capabila sa calmeze muscaturile de tantari. Este intr-adevar un antibacterian natural care poate fi util atunci cand vine vorba de muscaturile de tantari. Pentru a o utiliza, puneti miere pe zona afectata pentru a reduce inflamatia si a preveni infectia. De asemenea, poate ameliora mancarimea si roseata.

Ovaz

Fulgi de ovaz functioneaza ca un agent calmant pentru a trata iritatia, mancarimea si umflaturile asociate cu intepaturile de tantari. Pentru a profita de aceste proprietati, veti face o pasta amestecand faina cu o doza de apa . Veti astepta apoi 10 minute inainte de a pune pasta pe zona in cauza.

Bicarbonat de sodiu

Nu mai prezentam acest produs universal care, de unul singur, poate fi folosit in foarte multe czuri. Si, din motive intemeiate, este prezentat in contextul intepaturilor de tantari ca un ingredient capabil sa calmeze mancarimea, usturimea si roseata.

Pentru a-l folosi, faceti un amestec de bicarbonat de sodiu si putina apa. Veti face o pasta pe care aplicati pe zonele cu intepaturi.

Citeste si articolul :   Beneficiile telinei pentru sanatate

Aloe vera

Roseata si mancarimea cauzate de intepaturile de tantari pot fi tratate cu aloe vera. Intr-adevar, aceasta planta are proprietati antiinflamatorii datorita carora este posibila tratarea eruptiilor cutanate si a altor simptome cauzate de intepaturi . Pentru a beneficia de aceste proprietati, nu trebuie decat sa aplicati gelul natural pe zona afectata si apoi sa il lasati sa se usuce. Ideal ar fi sa aplici aloe vera de doua ori pe zi.

Ulei de menta

Datorita compozitiei sale de mentol, uleiul de menta are proprietati antiinflamatorii care il fac destul de util in calmarea mancarimilor si reducerea inflamatiei . Aplicati o picatura pe zona afectata.

In ceea ce priveste planta, este una dintre cele mai eficiente plante pentru a indeparta tot felul de insecte , inclusiv tantarii, si este unul dintre cei mai redutabili repelenti.

Ulei de busuioc

La fel ca menta, uleiul de busuioc este, de asemenea, un produs respingator impotriva tantarilor si insectelor. De asemenea, ajuta la ameliorarea eruptiilor si mancarimilor datorita eugenolului, un component al uleiului de busuioc. Pentru a face acest lucru, zdrobiti o frunza proaspata de busuioc si apoi intindeti-o pe zona cu roseata sau umflaturi.

Citeste si articolul :   5 remedii naturale pentru raceala comuna

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic care poate fi folosit foarte bine pentru a calma roseata cauzata de muscaturile de insecte. In plus, accelereaza vindecarea ranilor .

Musetel

Pe langa faptul ca are proprietati antiinflamatorii, musetelul este o planta capabila sa trateze zonele afectate de intepaturile de insecte . Pentru a-l folosi, faceti un amestec din doua lingurite de flori uscate si un pahar cu apa. Apoi inmuiati o carpa sau o compresa in solutie si aplicati pe zona afectata.

Daca, pe de alta parte, dupa ce ati fost intepat, simptomele se agraveaza, cel mai bine este sa consultati un medic cat mai curand posibil.

Autor